jul 272005
 

Bloggen Pontifications hadde i går en artikkel skrevet av F. Richard Neuhaus om den ganske typiske inndelingen av Den katolske kirke i konservativ og liberal – bl.a. omtales Det andre vatikankonsil og samtalene og vedtakene der ofte som en kamp mellom disse to motpolene. Neuhaus (og mange med ham) mener at dette ikke er verken fruktbare eller korrekte karakteristikker.

Neuhaus liker bedre å snakke om at “there is a party of continuity (the Catholic center) and a party of discontinuity, with the latter having left and right branches.” (Bloggen Pontifications fins ikke lenger – 2008)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)