mai 242006
 

I avisen Dagen refereres det til et seminar som ble avholdt om Da Vinci-filmen mandag denne uken – les referatet her. Hovedinnleder ser ut til å ha vært Bjørn Are Davidsen, som jeg kjenner fra ungdommen. Han er vel en av de fremste ekspertene på Da Vinci-boken, og nå -filmen i Norge. Les om hans bok bl.a. her.

Med på seminaret var også religionsviter og katolikk Clemens Cavallin, som jeg også kjenner fra den katolske kirken i Bergen. Sistnevnte sier noe ganske interessant om hvordan katolikker bør reagere på filmen (lignende Opus Deis offisielle reaksjon) – fordømmelse og store ord vil sannsynligvis ikke virke positivt. Han sier:

Han mente at Dan Browns bok uttrykker en slag katolikkfobi og at den er full av antikatolske fordommer. Han sa også at mange betrakter Den katolske kirke som den store bremseklossen for det moderne samfunn.

– I tillegg oppfattes den av mange som en mystisk kirke med sitt vievann, eksorsisme og sin offertanke. I så måte er den passende som en kraftfull, mytisk motstander, sa han.

Cavallin sa videre at forsvaret mot Da Vinci-koden først og fremst er en jobb for lekmenn.

– Om paven fordømte boken, så ville det bare hjelpe Dan Brown, sa han.

  6 Responses to “Seminar om Da Vinci-filmen i Bergen”

 1. Til Fride
  Jeg oppfattet rådet presterådet ga til biskopen i 2003 som et “vi vil ikke anbefale dette i dag, selv om vi er enige i at Opus Dei kan gjøre gode ting i vårt bispedømme.”

 2. Tusen Takk Pastor Moi !

  Jeg har hørt om deg i noen år nå,
  og jeg må bare si at jeg er imponert over den
  fine webb-bloggen din.
  Imponerende !
  Du har all ære av den. Det er meget interessante ting du tar opp. Særlig nå ifra Roma.
  Æres den som æres bør !
  Jeg vet de gleder seg i Stavanger, til du kommer dit, om ikke så lenge.

  Du hadde fortjent noen bedre kommertarer her inne.
  Det mener nå jeg.

 3. Takk for hyggelig hilsen, Fride.

  Jeg finner det interessant å prøve å lære meg å bruke dette nye kommunikasjonsmediet. Når jeg kommer tilbake til vanlig menighetsliv, vil det vise seg hvor mye tid jeg kan klare å avsette til dette.

  Ang. kommentarer, så hadde det vært fint med flere (og mer seriøse) innlegg, men jeg ser jo at ganske mange leser sidene (statistikkene jeg får er ganske detaljerte) og jeg vil håpe at også flere begynner å komme med tilbakemdlinger.

 4. Enig med Fride – staa paa! En blog blir forresten mye mer interessant naar den oppdateres ofte og folk skriver (seriöse) kommentarer, og jeg synes denne bloggen i saa maate tok seg kraftig opp for et par maaneder siden.

 5. Takk for omtalen, Oddvar – og for sist!

  Lykke til videre med blog og bekjennelser;-)

  Jeg skal ellers undervise på Mölle i sommer – om bl.a. myter om kirkens forhold til vitenskap. Jeg er med på en bok om tro og vitenskap som kommer ut i høst og har der avdekket drøyt tredve myter om dette.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)