Min vei til Moderkirken

Jeg sitter i dag og forbereder et foredrag jeg skal holde på Katolsk forum her i Stavanger kommende søndag om «Min vei til Moderkirken». Jeg prøver å benytte anledningen til å tenke gjennom (fra bunnen av) på nytt hva som førte meg fra Den lutherske til Den katolske kirke, og litt om hvordan jeg har opplevd byttet.

Det var slik for meg at sakramentene og det liturgisk livet var lite viktig for meg i flere år, men da jeg først begynte å legge vekt på (innenfor luthersk sammenheng) at vi kommuniserer med Gud gjennom disse midlene, gikk jeg lenger enn de fleste av mine lutherske venner.

Hvorfor klarte ikke jeg å bli værende innenfor de lutherske rammene, var det noe i min personlighet som gjorde at jeg måtte ta de fulle konsekvensene av min nye innsikt, eller var det andre elementer som styrte meg? Eller – et litt dristigere spørsmål – hvorfor har så mange liturgisk og sakramentalt opptatte lutheranere slått seg til ro med å være i en slik mellomposisjon som den lutherske kirke er, nå som Den katolske kirke for lenge siden er blit renset og reformert grundig nok?

4 hendelser på “Min vei til Moderkirken”

  1. Dette høres spennende ut! Håper du kan legge foredraget ut senere. Du kunne forresten ikke tenkt deg å bli en av medskribentene på kristenblogg.no? Vi er allerede 20 skribenter og nettsiden har nettopp startet opp. :)

  2. Jeg legger ut foredraget rett over helgen, regner jeg med.

    Jeg håper også å få et godt opptak (med min mp3-spiller) slik at et lydopptak også kan lastes ned. Det gjorde jeg for et lignende foredrag jeg holdt i fjor for Presdikantringen i Bergen. Det foredraget kan man finne på denne siden: http://aomoi.net/odv/ekumen/index.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen