Norske kvinner i 20-årene velger abort

Flere aviser skriver i dag om en undersøkelse som viser at blant norske kvinner under 25 år tar over halvparten abort når de blir gravide! Det var skuffende å lese dette rett etter at vi har hørt om høye fødselstall for 2006, og etter at aborttalene har vist en svak nedgang en del år.

Avisene diskuterer i hvilken grad økonomiske støtteordninger kan forklare noe av dette, samt forskjellen mellom etnisk norske kvinner og innvandrere, men det som er aller tydeligst er vel at fosterets menneskeverd er kommet ned på et sjokkerende lavmål, som det er vanskelig å begripe om man går 30-40 år tilbake. Og for katolikker (og andre kristne) er dagens avisartikler bare en bekreftelse på at vår abortpraksis er vårt lands aller største moralske problem.

Slik dekker bl.a. Aftenposten denne saken:
For første gang har forskere i Norge undersøkt forekomsten av fødsler og abort hos etnisk norske kvinner. Resultatene er oppsiktsvekkende. Aldri før er det vist så høye aborttall i enkelte grupper og aldri før er det vist så store forskjeller mellom hvem som tar abort og hvem som velger å fullføre svangerskapet.
Undersøkelsen blant etnisk norske kvinner i Oslo avdekker blant annet at: Over halvparten av gravide under 25 år velger abort.


LES HELE ARTIKKELEN HER
.

2 hendelser på “Norske kvinner i 20-årene velger abort”

  1. Dette var meget trist lesning synes jeg, særlig siden jeg selv sitter her og vugger min førstefødte og så klart ser hvor fantastisk et liv er. Økonomiske støtteordninger er viktige slik at ingen tar abort fordi de ikke har råd til å få et barn som ikke var planlagt, men det som etter min mening må til, er å snu holdningen om hvor «lettvindt» det er med abort og heller fokusere på at livet starter ved unnfangelsen, ikke etter magiske 12 uker.

  2. Til Merete og alle

    Det er forferdelig. Det er manns- diskriminerende. Det er så ille at jeg nesten ikke tør si det.

    Men Børre Knudsen har turt å si «Hvor er mandigheten hen?» Og det skal jeg si deg, den sitter her blant annet, og jeg har ikke annet enn mine enkle og elementære begreper. Jeg vil ikke diskrimineres.

    Vi ble gravide og et «høyere» familiemedlem foreslo abort. Men i vedkommende land var situasjonen den at jeg kunne si at Politiet bor like her oppe i gata og hører jeg det der en gang til så bor politiet her like oppe i gata.

    Den satt!

    Og fordi politiet bodde der like oppe i gata er jeg blitt bestefar for annen gang.
    hilsen
    Sverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen