jan 242007
 

Jeg arbeidet i mange år på St Paul katolske skole i Bergen, men har likevel fått med meg den katolske skolen i Oslo, St Sunniva, fikk et økonomisk sjokk i fjor høst da de forstod at de kom til å miste flere millioner i statsstøtte. (Pga. utregninger av skoleutgiftene i Oslo i fordhold til landsgjennomsnittet.) Nå har det løst seg, og Aftenbladet har referert følgende melding fra NTB:

Ifølge departementet var det en systemfeil som førte til at skolene først fikk for lite penger.

Av bevilgningen vil frittstående skoler i utlandet få fire millioner kroner, mindre skoler i Norge vil få fem millioner, mens de større friskolene vil få tolv millioner kroner.

Bevilgningen til de store skolene fordeler seg med 3,7 millioner kroner til Kristelig Gymnasium, 4,3 millioner kroner til St. Sunniva skole og 3,5 millioner kroner til Rudolf Steinerskolen i Oslo. I tillegg kommer 340.000 kroner til Danielsen ungdomsskole i Bergen.

– Med dette har vi ryddet opp en systemfeil som ville ha hatt store konsekvenser for elevene ved de store friskolene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i en pressemelding.

Staten gir friskolene et tilskudd som svarer til 85 prosent av de vanlige driftsutgiftene som den offentlige skolen har.

  3 Responses to “St. Sunniva skole i Oslo berget!”

  1. Dette var gledelige nyheter. Å ettablere en Katolsk skole i Stavanger hadde vært fantastisk, hva tenker du om det Fader Odvar?

  2. Jeg signerer Christian. Virkelig gledelig. Jeg for min del vil gjerne se en katolsk skole etablert i Trondheim. Burde jo være nok elevgrunnlag.

  3. Jeg forstår nå at St. Sunniva til og med fikk mer penger enn de hadde håpet på, og at arbeidet med oppsigelser av ansatte hadde kommet ganske langt, før det heldigvis kunne legges til side. Det var med andre ord ganske dramatisk.

    Ang. å starte nye katolske skoler i Stavanger eller Trondheim (eller andre byer), så er det et ganske omfattende arbeid. Det er vel først og fremst ildsjeler som kreves, for *det vil gå* hvis man bare har folk som er villige til å satse nok. Oslo og Bergen har gamle skoler, som begge går godt; Arendal har nettopp utvidet ganske kraftig og startet ungdomsskole, mens Bodø nylig har startet helt ny skole.

    Man bør altså først og fremst høre med erfaringer fra Arendal og Bodø om man ønsker å starte katolsk skole der man bor.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)