Det er tragikomisk når paven skriver bok om Jesus

”Det er tragikomisk når paven skriver bok om Jesus, og folk på kontinentet går mann av huse og kjøper boka. Ingen pave er interessert i noen riktig fremstilling av den historiske Jesus. Hadde de vært det, ville de for lengst ha henvist sine undersåtter til fremragende seriøse vitenskapsmenn innen Jesus-forskningen. En kunne også nevne Johannes Lehmanns bok Rabbi Jesus, som utkom for noen år siden. Autoriteter kan inndeles i to grupper: De som baserer sin autoritet på vitenskapelighet, rasjonalitet og faglig kompetanse, og som har sannhet som mål, og de som er det man kaller irrasjonale autoriteter og som bestemmes av utenforliggende hensyn som ønsker, fordommer, ideologi eller dogmatisk religion, for å nevne noe. Hva slags autoritet paven representerer kan man jo tenke seg.”

Dette har en leser fra Drammen skrevet og sendt inn til Vårt Land. Jeg mistenker ikke Vårt land for å sympatisere med slike synspunkter, og det er litt forfriskende å lese slike ting som så tydelig er ikke-kosher. Har denne mannen hørt om positivismekritikken, vet han at pave Benedikt helt tydelig har sagt og skrevet at han skriver boka om Jesus som teolog, slik at alle må føle seg fri til å være uenige med ham osv?

1 hendelser på “Det er tragikomisk når paven skriver bok om Jesus”

  1. carbomontanus

    til alle
    Om pastor Moi:

    det er interessant dette her. Selv paven sier klart ifra at han er teolog og ingen behøver å være enig. Det samme gjør jeg, jeg deklarerer mitt fakultet endog forskjellig fra teologi og sier omhyggelig ifra når det gjelder, at ingen behøver å være enig. men i andre forhold fraråder jeg å være uenig idet jeg fører empiriske eller analytiske sannheter og angir omhyggelig metodene så man kan sjekke selv og gjøre seg opp sin mening.

    Så har vi de dialektiske materialister over paven i gradene. Man gjenkjenner dem på at de sladder og sensurerer og bygger jærntepper til beste for sine private illusjoner, og klandrer oss kanskje av private estetiske opplevelsesgrunner.

    Det er mer asbestpalasset i Berlin, det som nå er revet av hygieniske grunner.

    Hilsen
    S.K.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen