Hvert 25. sekund blir det drept et ufødt barn i Europa

Den katolske kirke – og personlig er jeg helt enig – vurderer den moderne fri-abortpraksisen som helt uaksepabel, og som det aller største moralske problemet i vår tid. Derfor syns jeg det var passende at avisa Dagen i dag igjen fokuserte på dette, gjennom en artikkel der man fokuserte på Instituto de Politica Familiar (Instituttet for familiepolitikk – IFP) i Madrid.

De skriver at en av IFPs arbeidsmetoder er å få familieorienterte eksperter til å utarbeide studier og analyser – som den ferske rapporten «Familiens utvikling i Europa 2007». Rapporten er sendt til blant andre EU-parlamentet og EU-kommisjonen.

Dette er noe av statistikken som presenteres:

– I gjennomsnitt aborteres det et europeisk barn hvert 25. sekund. Det overstiger alle andre påførte dødsårsaker.

– Siden 1980 har antall ekteskap i Europa sunket med drøyt 22 prosent.

– Hvert halvminutt skilles et nytt europeisk ektepar.

– I EU blir en tredel av barna født utenfor ekteskap.

Det går også fram at antallet europeiske barn under 14 år synker, at andelen eldre stadig øker, og at den beskjedne befolkningsveksten i Europa nesten utelukkende skyldes innvandring. Konklusjonen er at det skjer en «svekkelse av familiebildet» i vår verdensdel.

LES HELE ARTIKKELEN I DAGEN HER.

3 hendelser på “Hvert 25. sekund blir det drept et ufødt barn i Europa”

  1. «Det går også fram at antallet europeiske barn under 14 år synker, at andelen eldre stadig øker, og at den beskjedne befolkningsveksten i Europa nesten utelukkende skyldes innvandring. Konklusjonen er at det skjer en «svekkelse av familiebildet» i vår verdensdel.»

    Fører ikke innvandring fra «muslimske land» med seg et sterkere familiebilde?

  2. Vi i Den katolske kirke får også svært mange av de nye innvandrerne, og både disse og muslimene fører nok til en styrking av familiens stilling, slik du antyder.

    Jeg syns nok likevel at det er trist at Eoropas tradisjonelle kultur svekkes, både tallmessig og innholdsmessig. Og grunnen til at jeg tok denne saken med i bloggen, var først og fremst at den viser noen konsekvenser av vår (barbariske) abortpraksis.

  3. Dersom vi skal trekke frem konsekvenser, synes jeg det er interessant å høre at innføringen av selvbestemt abort var den viktigste faktoren for nedgangen i kriminalitet man så i USA omkring 1990, ca 20 år etter Roe vs Wade (google «Freakonomics» og «abortion» for mer info).

    Så, en konsekvens av vår «barbariske» abortpraksis er en nedgang i kriminaliteten fordi kvinner lar være å få barn som vil vokse opp med et dårlig liv. Ikke nok til å få deg til å endre mening, men definitivt en relevant «fun fact» :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen