Debatt om teologiske spørsmål – bør det opprettes et FORUM?

Et av innleggene på bloggen (om apostolisk suksesjon) har skapt en del debatt, og i dag foreslår en av debattantene: «kanskje en kunne opprette et forum med mulighet for å diskutere van der Burgs (og andre katolske teologers) tekster? Interessen synes vel å være til stede.»

Jeg har svart slik på forslaget:
«Jeg skal tenke litt på dette med et forum. Det kan virke spennende rent teknisk å sette det opp, men samtidig krever det en del oppfølging, og det er heller ikke sikkert at interessen vil bli så stor – i alle fall om det opprettes under mitt web-domene.

Kanskje det er mer fornuftig å sende dette forslaget videre til www.katolsk.no. Jeg vet bl.a. at de fra 1. mai skal få større ressurser på det datatekniske. Om noen i Informasjonstjenesten kan ta på seg innholds-ansvaret, skulle et slikt forum lette kunne opprettes.»

Hva syns folk om ideen?

11 hendelser på “Debatt om teologiske spørsmål – bør det opprettes et FORUM?”

  1. Bildet er fra Lille Stokkavann, ved Stavanger.
    Jeg var på tur der i går (tirsdag er min fridag) og tok bildet med min nye mobiltelefon (Nokia 6085), som nok viser seg å ha for dårlig kamera – til annet enn veldig små bilder.

  2. Jeg synes det er en god ide å opprette et forum, men tror også at det vil kreve en del av de som driver det. Hvis http://www.katolsk.no, eller P. Moi, vil drive et slikt forum synes det ypperlig.

  3. Et privat forum er slik sett bedre enn et forum i regi av Kirkens offisielle organer, både fordi redaktøransvaret blir mer tyngende jo flere som er aktive og man dermed når svært mange, samt at Kirken kan bli tettere forbundet med uønskede elementer/uttalelser/hendelser og slik sett muligens stå lagligere til for hogg fra sine fiender.

    Dessuten vil muligens seriøs diskusjon ofte bli forpurret av dustemikler, noe man ser f.eks på diskusjonssidene hos de store avisene.

    Forøvrig har Kirken intet ansvar for å stille ressurser til rådighet for drift av et slikt forum. Noe slikt hører etter mitt syn i allminnelighet inn under legfolks understøttelsesplikt.
    Jeg anbefaler heller et privatdrevet forum.

  4. Trond
    Det er noe i det du skriver, men det er vel heller ikke slik at en prest bør fronte et forum hvis dette blir oppfattet som litt kontroversielt.

    Samtidig er det også et medarbeid, og også noe som kan ta oppmerksomheten bort fra bloggen – både for min del og for de som skriver kommentarer her.

    Jeg trives med å skrive/drive denne bloggen, men så langt tviler jeg på om jeg også ønsker eller bør starte et katolsk/teologisk forum.

  5. Om interessen er til stede, er det jo mulig å starte en gruppe via http://www.yahoo.com. Det skal visst ikke være så altfor vanskelig, iallfall ikke for dem som er litt mer datakyndig enn undertegnede. Om behovet melder seg, er det sikkert noen som melder seg som «list manager».

  6. Pastor,

    Absolutt enig med deg, med den presisering at ordene » blir oppfattet som» byttes ut med «er», siden sannheten som oftest er kontroversiell blant dem som ikke annerkjenner den.
    Man kan ikke danse etter hedningenes pipe og la den politiske korrekhet bestemme agendaen og hva man sier og gjør. Vi er jo tross alt jordens salt, ikke sant?

    Når det er sagt, så er det jamfør mitt forrige innlegg en balanse i alt, derfor mener jeg at slike internettfora i hovedsak(!) bør være en oppgave for legfolket.

    Maria,

    Absolutt en god idé! (Mye bedre enn idéen om at hierarkiets struktur ikke kan tolkes ut av NT…*ler*)
    Yahoogruppe er en god løsning.
    Kommer forøvrig sannsynligvis til å lage min egen blogg etter hvert, dersom tiden strekker til.

  7. Kom i går over en gratis hosting side, med støtte for mysql og PHP, er i tillegg enkelt å sette opp f.eks blogger og gode forum, f.eks phpbb. Støtter også joomla, wordpress, mambo osv. Registrerte selv: katolsk.10gbfreehost.com med den intensjonen å lage en apologia side på norsk. Addressen er ikke den fineste, men den er gratis, og i Norge må en ha dokumenter fra breg for å registere et .no domene.

    Ett Katolske internett forum som jeg liker godt selv, er forums.catholic-convert.com/ det er på engelsk, men har en del skandinaviske medlemmer etterhvert.

    Gleder meg til bloggen, Trond, hvis det blir tid.

  8. Et forum hadde vært bra. Vet at NUK har hatt et, men det har ligget nede i lengre tid. Vet ikke hvorfor det ble tatt ned. Kanskje lurt å høre med dem hvorfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen