jul 202008
 

Lørdag feiret pave Benedikt en messe (over) i omkirken i Sydney. Les om den HER, og se mange bilder. NLM mener det er den liturgisk beste pavemessen feiret utenfor Vatikanet.

Søndag morgen feiret paven så en messe med ferming av mange ungdommer (under) som avslutning av årets verdensungdomsdager. Les om denne HER og se mange flere bilder. Pavens alterarrangement (med sju lysestaker og stort krusifiks) og hans måte å dele ut kommunion på (knelende, på tunga) ble gjennomført i begge messene.

Les også pavens preken ved denne avslutningsmessen.

  3 Responses to “Om to pavemesser i Australia”

 1. Det er flott å se hvordan den hellige far forsøker å gjøre den store avslutningsmessen til en liturgisk verdig feiring av mysteriet, men er det egentlig mulig å beholde ærefrykten i en slik setting? For sakramentet, mener jeg (det var helt sikkert en stor åndelig opplevelse). Om jeg ikke husker feil, har paven tidligere uttrykt skepsis overfor slike stadionmesser. Det finnes vel mange andre måter å holde gudstjeneste på som bedre egner seg for slike steder og dimensjoner? Når det henvises til at mottagelsen av sakramentet ble gjennomført knelende og på tungen, gjaldt dette alle de 350000 troende som var samlet?

 2. KJ,
  Meget viktig spørsmål du stiller.
  Jeg tror ikke det er mulig å beholde ærefrykten i en slik setting, tross alle gode tiltak. Paven har, med rette, signalisert at han vil bort fra disse fotballstadionmessene og det ser ut som om han gjør det steg for steg.

  Tradisjonell kommunionsmåte gjaldt vel strengt tatt bare dem som mottok fra paven selv, men det er et eksempel til efterfølgelse.
  Håper norske prester følger pavens eksempel!

 3. Hvilke lokaler vil da være passende?

  Pastor; flott side du har fått nå.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)