jul 302008
 

Et par av messene som ble feira i Stavanger av p. Benjamin Durham, FSSP, sist uke ble filma, og her er deler av messen på festen for den hellige Jakob. Klikk på bildet under:

  11 Responses to “Video av TLM feiret i Stavanger sist uke”

 1. Finns det något ställe där man kan lägga upp videor på ca 1 h? Jag har spelat in tre EF-mässor i Göteborg, men jag skulle gärna veta hur jag enklast sprider dem (de är mellan 500 och 900 MB stora, och jag vill inte klippa sönder filmerna). Mässorna är en läst, en läst med orgelspel och en sjungen mässa, samtliga med två ministranter.

 2. Jeg tror Google video tillater ubegrenset lengde på videoen, og ubegrenset størelse.

 3. Er det ok for “vanlige katolikker” å gå til kommunion hos FSSP-prester? Og hos SSPX?

 4. Elida
  Hos FSSP er selvsagt helt OK å motta kommunion – det er jo et broderskap stifta etter initiativ av pave Johannes Paul II, og de er en fullt ut integrert del av Den katolske Kirke.

  SSPX er noe annet, og der vil jeg ikke anbefale at man mottar kommunion.

 5. Vil det si at det anses som “ulovlig” å gå til kommunion hos Lefebvristene ?

 6. Mishka
  Erkebiskop Lefebvre protesterte under og etter Vatinaknkonsilet på de mange forandringene i Kirken, og på innføringen av den nye messen. Han og hans etterfølgere levde i et ulydighetsforhold til Vatikanet i flere året, og da han 30. juni 1988 mot pavens vilje ordinerte fire biskoper, ble han og de fire nye biskopene automatisk ekskommunisert. Les mer om SSPX her: http://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_St._Pius_X – og father Z. skriver her om forsøkene denne sommeren på å komme til enighet igjen: http://wdtprs.com/blog/2008/06/the-holy-sees-5-conditions-for-the-sspx/

  Johan
  Jeg vil bevisst ikke uttale meg for bastant om SSPX, men jeg vil ikke råde noen til å motta kommunion hos dem.

 7. Hva er SSPX? Og hvorfor bør man ikke motta kommunion der? Er det andre steder man ikke bør motta kommunion?

 8. Nå ligger helle messen ute: http://video.google.com/videoplay?docid=-4267693084577900752&hl=en

  Anbefaler å redusere størelsen til original size. Skal prøve å laste opp en med bedre kvalitet om en stund (kanskje litt over en uke til)

 9. Nei, det er ikke ulovlig. Riktignok er der en uavklart kanonisk situasjon, men det er ikke ulovlig.
  Det eneste man trenger å gjøre er å sjekke hva Ecclesia Dei-kommisjonen sier om mottak av kommunionen hos SSPX. Fullstendig lovlig å gjøre, så lenge man ikke gjøre det med et kirkesplittende hensyn. ønskes brevet der ED-kommisjonen bekrefter dette, så kan jeg vise det frem.
  Dvs, mottar man kommunion der med det for øye at “dette er det eneste gyldige”, er det en kirkesplittende handling. Mottar man kommunionen som det den er, nemlig “kommunion”, altså “samfunn” med Kirken, er det helt i orden.Man kan til og med gi monetære bidrag.

  FSSP har ingen ting med SSPX å gjøre, bortsett fra at grunnleggerne gikk i erkebiskop Lefebvre’s seminar og ble ordinert av ham.

 10. Forøvrig ble ikke Lefebvre ekskommunisert. Han ble erklært å ha ekskommunisert seg selv. De jure er det en stor forskjell. Blant annet skal man ha mulighet til å forsvare seg selv i en kanonisk rettsak. Den mulightene ble nektet ham av det romerske byråkrati, i strid med kanonisk lov.
  Forøvrig minner jeg om at daværende kardinal Ratzinger kalte Lefebvre en “kirkens prins” og ” vår tids største misjonær”.

 11. Jeg har oppretta en ny post http://aomoi.net/blog/arkiv/1368 , der jeg foreslår at debatten om SSPX fortsetter.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)