11 hendelser på “Video av TLM feiret i Stavanger sist uke”

  1. Finns det något ställe där man kan lägga upp videor på ca 1 h? Jag har spelat in tre EF-mässor i Göteborg, men jag skulle gärna veta hur jag enklast sprider dem (de är mellan 500 och 900 MB stora, och jag vill inte klippa sönder filmerna). Mässorna är en läst, en läst med orgelspel och en sjungen mässa, samtliga med två ministranter.

  2. Er det ok for «vanlige katolikker» å gå til kommunion hos FSSP-prester? Og hos SSPX?

  3. Elida
    Hos FSSP er selvsagt helt OK å motta kommunion – det er jo et broderskap stifta etter initiativ av pave Johannes Paul II, og de er en fullt ut integrert del av Den katolske Kirke.

    SSPX er noe annet, og der vil jeg ikke anbefale at man mottar kommunion.

  4. Mishka
    Erkebiskop Lefebvre protesterte under og etter Vatinaknkonsilet på de mange forandringene i Kirken, og på innføringen av den nye messen. Han og hans etterfølgere levde i et ulydighetsforhold til Vatikanet i flere året, og da han 30. juni 1988 mot pavens vilje ordinerte fire biskoper, ble han og de fire nye biskopene automatisk ekskommunisert. Les mer om SSPX her: http://en.wikipedia.org/wiki/Society_of_St._Pius_X – og father Z. skriver her om forsøkene denne sommeren på å komme til enighet igjen: http://wdtprs.com/blog/2008/06/the-holy-sees-5-conditions-for-the-sspx/

    Johan
    Jeg vil bevisst ikke uttale meg for bastant om SSPX, men jeg vil ikke råde noen til å motta kommunion hos dem.

  5. Hva er SSPX? Og hvorfor bør man ikke motta kommunion der? Er det andre steder man ikke bør motta kommunion?

  6. Nei, det er ikke ulovlig. Riktignok er der en uavklart kanonisk situasjon, men det er ikke ulovlig.
    Det eneste man trenger å gjøre er å sjekke hva Ecclesia Dei-kommisjonen sier om mottak av kommunionen hos SSPX. Fullstendig lovlig å gjøre, så lenge man ikke gjøre det med et kirkesplittende hensyn. ønskes brevet der ED-kommisjonen bekrefter dette, så kan jeg vise det frem.
    Dvs, mottar man kommunion der med det for øye at «dette er det eneste gyldige», er det en kirkesplittende handling. Mottar man kommunionen som det den er, nemlig «kommunion», altså «samfunn» med Kirken, er det helt i orden.Man kan til og med gi monetære bidrag.

    FSSP har ingen ting med SSPX å gjøre, bortsett fra at grunnleggerne gikk i erkebiskop Lefebvre’s seminar og ble ordinert av ham.

  7. Forøvrig ble ikke Lefebvre ekskommunisert. Han ble erklært å ha ekskommunisert seg selv. De jure er det en stor forskjell. Blant annet skal man ha mulighet til å forsvare seg selv i en kanonisk rettsak. Den mulightene ble nektet ham av det romerske byråkrati, i strid med kanonisk lov.
    Forøvrig minner jeg om at daværende kardinal Ratzinger kalte Lefebvre en «kirkens prins» og » vår tids største misjonær».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen