sep 252008
 


Pater Arnfinn Haram fyller i dag 60 år, og gratuleres herved hjertelig med dagen! Jeg er sammen med ham denne uka på katolsk prestemøte på Mariaholm, og i tillegg til det som står om ham på katolsk.no, fortalte han meg i går at han var ferdig på MF i 1978, og blei ordinert til luthersk prest av biskop With 16. desember 1979.

I disse dager er det også akkurat 10 år siden han ble ikledd dominikanerdrakta, 18/9-98. Han ble opptatt i Den katolske kirkes fulle fellesskap 12. april 1998 i St. Olav i Oslo. Han avla sine evige løfter 23. august 2002 i St. Dominikus kirke i Oslo, og ble prestevia den 16. mai 2003 i St. Dominikus kirke av biskop Gerhard Schwenzer SS.CC.

Han er en ung 60-åring, noe bl.a. hans nokså ferske blogg vitner om, og hans store aktitvitet i inn- og utland foreteller om det samme. På et seminar som ble arrangert til hans ære sist lørdag, kom han også med disse friske tankene:
“Kjære vener! For å skræme litt liv i leiren på slutten av ein lang føredragsdag og for å antyde kva slags mental profil eg passerer denne milepelen med, vil eg velje som moto for det eg no seier, eit motto frå ein med-dominikanar, ein med-frater, mottoet til frater Girolamo Savonarola: ”Nova dicere novo modo”; Å seie nye ting på ein ny måte.

Dert dreiar seg sjølsagt ikkje om å forkynne nye sanningar; openberringa er avslutta, depositum fidei (trusskatten) er definert. Det dreiar seg om den ”trua som éin gong for alle er overgjeven til dei truande” (Judas brev). ’Novo dicere novo modo’ vil heller seie at dei gitte sanningane må bli som nye, som om dei blir giitt på ny! … “

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)