apr 182009
 

Jeg skrev nylig litt om Vårt Lands nye og seriøse debattforum verdidebatt.no, og om et innlegg der som støtter paven i hans uttaleser om kondomer og AIDS. Nå ser jeg at denne debatten fortsetter, ved at Ida Thomassen fortsetter å kalle paven en løgner/ at han bryter det 8. bud – se her. (Slik uttalte hun seg også for en måneds tid siden, og jeg skrev litt om her. Det er kanskje litt underlig at man skal kunne sette fram slike helt feilaktige anklager i aviser eller på nettet, selv om det er under fullt navn.)

Jeg følger med hvordan det går med Vårt Lands nye (og prisverdige) tiltak. Vil de klare å få stor nok interesse om forumet, vil debatten der bli saklig og høyverdig etc.? Man må skrive under fullt navn (med noen få unntak, ser det ut som) for å skrive der, og man må regsitere sitt mobilnummer for å få passord til å komme i gang. Det er altås ikke mulig å være anonym der, man må virkelig stå til ansvar for det man skriver.

Jeg ønsker verdidebatt.no lykke til. Og hvis de lykkes med dette konseptet, kan deres modell kanskje benyttes også av andre. Jeg tenker her på et seriøst katolsk forum (med litt tyngde og interesse bak), som jeg absulutt syns det er behov for.

  2 Responses to “Hva skjer med nettstedet verdidebatt.no? Kondomdebatten fortsetter.”

  1. Tror nok debatten kommer til å bli mer saklig, ved at en lettere luker ut mennesker som kun er der for å skape kvalm ved å kreve fullt navn, men på den andre siden tror jeg at det vil føre til at diskusjonen blir værende mellom et fåtalls personer. Er personlig ikke interesert i å registrere meg der med fullt navn. Hvis man tenker på å starte et Katolsk forum, tror jeg med fordel at en skal tillate at personer poster under et alias. Hvis forumet skal rette seg mer mot målgruppen som St. Olav tidsskrift har, så tror jeg registrering under fult navn kunne fungere. Tror forøvrig et forum åpent for anonymitet (men godt moderert ved overtredelser av reglene for forumet) kan være en god form for propaganda.

  2. Bransjen selv diskuterer forøvrig også hvordan kommentering og nettdebatten skal foregå: http://netthoder.wordpress.com/2009/04/02/live-fra-debattm%C3%B8te-om-nettdebatt/

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)