Ny erkebiskop i Westminster, London

I går kl 11 ble det på en pressekonferanse i London kunngjort at erkebiskop Vincent Nichols blir den nye erkebiskopen av Westmintser i London. Det har tatt svært lang tid før denne utnevnelsen kom, og mange kilder har påstått at det har vært svært stor uenighet om hvem som skulle utnevnes, også blant pavens nærmeste rådgivere. Katolsk.no skriver om dette:

«Fredag den 3. april klokken 11 engelsk tid ble det offentliggjort at pave Benedikt XVI har utnevnt den nåværende erkebiskopen av Birmingham, Vincent Nichols, til å etterfølge kardinal Cormac Murphy-O’Connor som erkebiskop av Westminster. Samtidig aksepterte paven kardinal Murphy-O’Connors avskjedssøknad og utnevnte ham til å lede erkebispedømmet som apostolisk administrator inntil den nye erkebiskopen blir installert den 21. mai 2009. … …

Erkebiskop Nichols ble tidligere beskrevet som liberal, men han har blitt mer konservativ med årene. Han var tidlig favoritt til å overta den erkebispestolen kardinal Hume mente han skulle ha hatt for ti år siden, men liberale biskoper og prester startet nylig en kampanje for å stanse hans kandidatur – den fremste begrunnelsen var at han var alt for ambisiøs. Kampanjen så også ut til å lykkes, spesielt siden kardinal Cormac ikke hadde erkebiskop Nichols som sin favoritt til embetet, men i siste instans var det pave Benedikt XVI selv som tok avgjørelsen.

Selv om den røde kardinalhatten følger så å si automatisk med stillingen som erkebiskop av Westminster, er det ikke ventet at erkebiskop Nichols får den før etter 2012 når hans forgjenger fyller åtti år og dermed mister retten til å delta i pavevalg.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen