Samtalene med SSPX starter i Roma 26. oktober

Flere kilder melder at samtalene mellom SSPX og Kongregasjonen for Troslæren starter mandag 26. oktober, i Vatikanet. Katolsk.no skriver om dette, og skriver: «Innholdet i samtalene vedrørende de åpne doktrinære spørsmål vil holdes strengt konfidensielt», sa p. Lombardi en pressemelding torsdag.

I et nylig intervju med et sørafrikansk SSPX-magasin, … svarte generalsuperior i SSPX, biskop Bernard Fellay følgende på spørsmål om samtalenes lengde og innhold: «Jeg har ingen anelse om hvor lenge de vil vare. Dette kommer an på forventningene i Roma. Det kan nok ta lang tid. Dette fordi temaene er mange og brede. Våre hovedinnvendinger mot konsilet, som for eksempel trosfrihet, økumenikk og kollegialitet er velkjente. Andre innvendinger kan allikevel bli tatt opp, slik som den moderne filosofis innflytelse, liturgiske nyvinninger, verdslighet og dets påvirkning på den moderne tanke som har spredt seg som en farsott i Kirken».

Vårt Land skriver også om dette
, og forteller bl.a.: En rekke personer vil være til stede under møtet. Deriblant erkebiskop Guido Pozzo, sekretær for Ecclesia Dei; erkebiskop Luis Ladaria Ferrer, sekretær for Kongregasjonen for Troslæren(KT); p. Charles Morerod OP, sekretær for den internasjonale teologiske kommisjon og rådgiver for KT; erkebiskop Fernando Ocariz, generalvikar for Opus Dei og rådgiver for KT; samt Jesuitpater Karl Josef Becker, også fra KT.

1 hendelser på “Samtalene med SSPX starter i Roma 26. oktober”

  1. Det blir spennende å se fruktene av disse samtalene. Jeg kjenner ikke spesielt til SSPX sine representanter, men vatikanets sine virker solide. Jeg kjenner mest til P. Morerod, og han er virkelig god. En skikkelig Thomist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen