apr 242010
 

  6 Responses to “Se program fra Vatikanet – mye om kardinal Ratzinger / pave Benedikt”

 1. Vakkert, interessant, og godt laget.

 2. Nydelig. La særlig merke til at pave Benedikt feiret den hellige Messe mot alteret (!) Vi har en stor Peters etterfølger !

 3. Pavens private messer er alltid TLM.
  Flott program!

 4. Jeg vil gjerne tro at pave Benedikt regelmessig feirer den gamle messen, men så langt er jeg ikke overbevist. Messen vi ser på filmen (gå 27 minutter ut i filmen og se selv) er tydelig Novus ordo (med to koncelebranter), men alteret er versus Deum, om den er på latin eller italiensk kan jeg ikke høre (og dette programmet ble også laget i 2008) – i 2005 feiret paven disse messene på italiensk.

  Jeg fikk også informasjon fra en av bloggens lesere for et par dager siden, med lenke til en nyhetsartikkel som sier at paven feirer alle sine private messer etter gammel: http://www.catholicculture.org/news/features/index.cfm?recnum=52403 Men dette er en melding fra juni 2007, og det er ganske underlig at det først kommer opp nå.

 5. Det var den jeg også leste…, så jeg har ikke andre opplysninger enn det jeg heller.

 6. Leste i tysk presse i fjor, at Pave Benedikt rent privat foretrakk å feire den gamle messe. Men som Pave må han nok foreløbig ta hensyn til Kirken to forskjellige rituser, i en offisiell sammenheng, vil jeg tro.

  Forøvrig istemmer jeg med Annas ord; Vakkert, interessant og godt laget – hva gjeller ovenstående filmreportasje!

  Tor

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)