Video viser en høytidelig Novus ordo messe


The Canons Regular of John Cantius i Chicago gjør mye godt arbeid. Bl.a. har de et nettsted der prester rundt i hele verden kan lære å feire den gamle messen – HER. Nå har de også gjort tilgjengelig en video der en av hjelpebiskopene i Chicago feirer en høy tidelig medd, Novus ordo, på engelsk, og bruker det store høyalteret i kirken. Videoen kan sees her.

3 hendelser på “Video viser en høytidelig Novus ordo messe”

  1. Visst kan messen feires høytidelig etter Novus Ordo. Det avhenger både av celebrantens og menighetens liturgiske bevisshet. Voksenkatekesen burde ha mer innhold som kunne utvikle en liturgisk holdning.
    Messen som er vist på videoen synes jeg ikke særlig om.
    Den virker oppstyltet. Og at koret synger en «konsertmesse» etter at introitus er sunget gregoriansk synes feil.

  2. De kunne selvsagt ha sunget ‘Missa de angelis’ eller noe annet kjent, Hans, men man bør vel ikke fortelle andre hva de bør like/bruke – av godkjent musikk, mener jeg.

  3. p. Oddvar.
    Jeg skulle anta at kommentarer som blir gitt her på bloggen er uttrykk for egne synspunkter og det er akkurat hva jeg har gjort, gitt utrykk for mitt eget syn på denne messefeiringen. At det ikke alltid samsvarer med andres meninger får så være, men jeg forbeholder meg retten til å ha min oppfatning av hvordan en messe kan/bør feires og kunne gi uttrykk for det.
    Jeg gratulerer med sølvbryllup og fødselsdag og ønsker dere en god ferie. Vi som er igjen her i kulden får holde fyren oppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen