feb 222011
 

Jeg var i dag (på min fridag) på Menighetsfakultetet (mitt studiested fra 1975-82), for å lese en bok om ligurgikk. Den er pensumbok på MF, så derfor fikk jeg ikke låne den hjem, men måtte lese den på lesesalen. Jeg snakket forøvrig med tre hyggelige mennesker (katolikker) mens jeg var der. Jeg kommer tilbake til boka – Robert Hovda, Strong, Loving and Wise fra 1976 (om hvordan presten bør feire den nye messen) ganske snart. Men her er noen bilder som viser (det sjokkerende) innholdet – alle bildene viser ulovligheter:

(Kanskje ikke alle vet hva som ikke er tillatt i bildene over; på første bildet er det mest at vinen konsekreres i en glasskaraffel, og deretter tømmes over i en kopp/kalk av et eller annet slag, på det andre bildet er det den store keramikkbollen som brukes til kalk (kalken skal være av metall), på bilde nummer tre er det først og fremst det store ‘syrede’ brødet som brukes som hostie (det skal alltid være usyret brød), på siste bilde presten og en lekmann som bryter det syrede brødet før kommunionen (det kan bare prester gjøre.)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)