Hvilken kjent person skal denne statuen forestille?


Klikk her for å finne svaret på spørsmålet.

Statuen står foran Termini i Roma, og romerne uttaler seg (i Il sondaggio) om hva de syns om stauen.

På spørsmålet om de liker statuen svarer de fleste: «No, fa veramente schifo – Nei, den er skikkelig stygg» eller «Bruttina, se si può togliere è meglio – Frykelig, best å få den bort«. Noe mer positive sier: «Carina, ma avrei preferito una statua classica – Søt, men jeg ville ha foretrukket en klassisk statue

5 hendelser på “Hvilken kjent person skal denne statuen forestille?”

  1. Makan! Fascinerende å se på videoen. Folk blir jo bokstavelig lange i ansiktene av skuffelse. Her har man laget statue av en av verdens mest fotogene mennesker, og så kommer de opp med det der?! Hodet hans ser ut som på en baby, men den hule kroppen skal vel symbolisere at det var rom for alle, og mye og mangt i ham … eller at Kirken tar opp i seg alle … noe med inkludering … For de kan da ikke mene at vår nye saligkårede er innholdsløs?

    Rotete symbolisme. Og dessuten blir det for autoritært for meg at noen forsøksvis prøver å tolke Joh. Paul II. Nå kommer den uklare tolkningen til å stå i veien for opplevelsen av statuen. En klassisk statue hadde vært bedre ja. Da kunne alle lagt sitt eget minne og sin egen opplevelse inn i avbildningen.

    Er statuen ute på prøve, jeg fikk ikke tak i det? Mulighet for å sende den tilbake, smelte den om, lage en hyggelig benk eller noe annet nyttig ut av den?

  2. Uff…jeg synes den salige Pave Johannes Paul II fortjener så mye bedre enn dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen