jul 302011
 

Her kan man lese om at St. Joseph Cathedral i Sioux Falls, South Dakota, er tilbakeført til sin tidligere “glory”. Under ser man bilder av kirken fra ca fem år siden, og fra nyåpningen – som er nesten identisk (men ikke helt) med slik kirken så ut da den var ny, i 1917. (Flere bilder av arbeidet her.)

Jeg nevner dette på bakgrunn av diskusjonen her på bloggen om noen av kirkene i Norge kan tilbakeføres til tidligere stil (med alter, kommunionsbenk etc.) – der mener jeg det er svært langt igjen før noe kan skje. Jeg tenker også på de mange, flotte katedralene jeg har sett de siste dagene, her i Frankrike. Der har man alle steder plassert et nytt alter midt i kirkens kors, mens (nesten) hele korpartiet står ubrukt. Heldigvis har man ikke gjort noe med de gamle alterne eller prekestolene – men kommunionsbenkene er ofte borte.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)