«Vi trenger ikke en redningsmann fra et fall som aldri har funnet sted.»

Avisa Dagen skriver i dag på sinde nettsider:

Søndag kunne vi på vei til gudstjeneste høre Helge Hognestad forklare noen av sine tanker i NRK P1s Mellom himmel og jord. I stedet for å snakke om arvesynden og behovet for tilgivelse vil han snakke om et såkalt visdomsnivå som menneskene skal finne i sitt guddommelige indre.

Austad, Grønningsæter, Lønning og Østnor viser til et innlegg Hognestad skrev på sine egne nettsider i 2010, hvor han hevder at vi ikke trenger «en redningsmann fra et fall som aldri har funnet sted, men impulser til å gripe fylden av vår menneskelighet». Man skal ikke ha lest mye i Bibelen for å oppdage at Hognestads forkynnelse her befinner seg på siden av det kristne evangeliet.

Dagen skriver videre at man på side tre i dagens avis kan lese «et sjeldent brev til Bispemøtet. Torleiv Austad, Fredrik Grønningsæter, Per Lønning og Lars Østnor har sammen henvendt seg til Den norske kirkes fremste ledere og etterlyst en avklaring i forhold til presten Helge Hognestads teologi. ..»

Hognestad er ikke den første som mener at synd er noe avlegs, og det er godt at noen av Den norske kirke solide teologer (selv om de nå er pensjonister) protesterer. Så langt har visst ikke vårt lands lutehrske biskoper reagert særlig mye – og det er vel dessverre tvilsomt om de vil gjøre det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen