mai 232013
 

Danske Katolsk Orientering skriver om den tyske erkebiskopen Robert Zollitschs uttalelse om muligheten for kvinnelige diakoner, at dette skaper forvirring om (preste)embedets karakter. De skriver:

… Ifølge nyhedssitet thelocal.de (se her) afspejler Zollitschs udtalelse et årelangt ønske hos de tyske katolikkers centralkomité om at tillade kvindelige diakoner. I samme forbindelse udtalte ærkebiskoppen, at Den katolske Kirke er nødt til at reformere sig for at genvinde sin troværdighed og styrke.

Konferencen drøftede også muligheden for at tillade gengifte at bestride stillinger i kirkeligt regi, fx menighedsråd, og give dem mulighed for at modtage kommunion og bodens sakramente. ….

Zollitsch’ ønske om oprettelsen af et diakonat for kvinder blev dog hurtigt imødegået af flere af hans tyske kolleger. En talsmand for kardinal Reinhard Marx af München, som pave Frans har udpeget til at sidde i sit nye rådgivningsorgan, udtaler, at ordinerede kvindelige diakoner ”ikke er på agendaen”.

Og biskop Rudolf Voderholzer af Regensburg har udtalt, at diakonembedet er uløseligt knyttet sammen med præste- og bispeembedet og ordinationens sakramente, og ”traditionen om at kun mænd kan ordineres bygger på Bibelen”.

Kvinnelige diakoner tror ikke jeg personlig at vi kommer til å få. Og at “gjengifte ikke kan motta kommunion eller botens sakramente” er det faktisk noen katolikker som ikke kjenner til.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)