Innvandring av katolikker fra Europa

I min serie om tall for innvandring til Norge fra katolske land er jeg nå kommet til Europa – informasjonen har jeg hentet fra Statistisk sentralbyrå. De har bl.a. oversiktsinformasjon for flere land som viser at innvandringen til Norge fra Vest-Europa (utenom Norden) er 79 000 personer nå, mot 33 000 for 10 år siden. Fra Øst-Europa utenom EU er det nå 71 000, mot 39 000 i 2005. Det mest dramatiske har skjedd med innvandringen fra EU-land i Øst-Europa; derfra har nå 200 000 personer kommet til Norge, mot bare 14 000 i 2005. Under følger en del statistikker fra europeiske land med ganske mange katolikker.

Italia
samlet_italia

Spania
samlet_spania

Portugal
samlet_portugal

Frankrike
samlet_frankrike

Ungarn
samlet_ungarn

Tsjekkia
samlet_tjekkia

Slovakia
samlet_slovakia

Kroatia
samlet_kroatia

Polen, Litauen og Latvia har jeg skrevet om tidligere.

2 hendelser på “Innvandring av katolikker fra Europa”

  1. God oversikt, men spørsmål er: er alle disse innvandrer som kommer til Norge katolikker? Alle dem er dåp, går til messe, skrifter seg, osv?
    I Sør og mellom -amerika er ikke lenge den Katolske Kirke majoritet, faktisk er de protestantiske kirker (mange forskjellige pinsevenner) som er majoritet. Så man kan ikke anta at alle dem som kommer fra «katolske land» er katolikker.
    Det blir en veldig interessant rettsak mellom Den Katolske Kirke i Norge og Staten.

  2. De fleste av landene på denne listen har (godt) over 50% katolikker, Johannes (og Polen og Litauen har enda høyere tall), man kan f.eks. sjekke i Wikipedia for å finne tall for hvert land. Og vi snakker om hvor mange som formelt sett er katolikker, som er døpt katolsk (og senere ikke meldt seg ut), det varierer en hel del mht hvor aktive disse menneskene er i Kirken. Men Den katolske kirke er en folkekirke i den forstand at man tilhører Kirken selv om man skulle være lunken i sin tro og/eller praksis.

    Det var en alvorlig feil at noen antok at personer fra enkelte land automatisk var katolikker, og det sluttet vi med i oktober 2014. Nå tar vi kontakt med mulige katolikker før vi eventuelt registrerer dem, og vi har en stor jobb foran oss, siden det fortsatt bor 50 000 til 75 000 uregistrerte katolikker i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen