jul 012017
 

Erkebiskop Malcolm McMahon i Liverpool ordinerte nylig to prester for FSSP i Warrington, England. Han brukte den tradisjonelle ordinasjonsritusen, som ikke hadde blitt brukt i England på flere tiår, kanskje 50 år.

Catholic Herald skriver om dette i et innlegg med mange flotte bilder, og forklarer hele gangen i ordinasjonsmessen – som starter med biskopens høytidelige inngang.

SE BILDER OG BESKRIVELSE HER.

  2 kommentarer til “Første ordinasjon i England etter tradisjonell ritus på 50 år”

  1. Dette var dog for meget.
    En høytidelig og vakker messe blir aldeles overveldet av blonder og slep som vil ta oppmerksomheten bort fra det vesentlige.

  2. Jeg syns også, Hans, at vi oftest klarer uten veldig mye høytidelighet. Men to menns prestevielse er jo noe storslagent for dem, deres familier, venner, kolleger, og da har den tradisjonelle messen flere høytidelige ting som kan brukes. En biskop brukte/bruker ikke cappa magna ofte, men noen ganger er det på sin plass. Og dessuten var det jo 30-40 geistlige til stede som var svært enkelt kledd.

 Legg igjen et svar

Du kan bruke disse HTML taggene and attributtene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)