jan 212006
 

Tidsskriftet First Things har vært henvist til i min blogg (i høyre marg) helt siden den startet. Jeg har abonnert på tidsstriftet i 14 år, og leser de 10 årlige utgavene med stor interesse. I dag leste jeg (på nettet) F. Richard Neuhaus’ kommentarer til Vatikanets nye dokument om homofile prestekandidater; hvordan er dokumentet blitt mottat så langt, er det blitt forsøkt bortforklart? “Les hans kommentarer her”:http://www.firstthings.com/ftissues/ft0602/public.html

I løpet av de siste par månedene har også tidsskriftets websider fått en nyhet; regelmessige kommentarer til aktuelle kirkelig eog sosiale hendelser. Tidligere har de (bare) hatt alle tidligere artikler lagt ut – en måned etter at nummeret er kommet i posten. Nå er det altså en ekstra grunn til å besøke “FIRST THINGS”:http://www.firstthings.com

  One Response to “Tidsskriftet First Things”

 1. Jeg mener det er upassende at katolske prester driver pederasti med smågutter. Dette har kostet enorme summer bare i USA. Flere milliarder dollar. Erkebiskopen av Boston vil nå bare betale $55.000 for de misbrukte, som nå fører sin sak. Tidligere gav han $155.000. Dette er en stor forskjellsbehandling.

  Hvorfor driver katolske prester med slikt ?
  Tenk hva man kan bruke disse midler til i U-landene.
  Nå må man selge skoler, kirker og andre bygninger, for å finansiere skandaleprestene.
  Helt er helt uhørt, mener nå jeg !
  Det snakkes ikke mye om dette i Norge.
  Ikke før vi får lese om skandalen i Dagbaldet og i VG.
  Bør ikke Kirkens ledelse ta ansvar, og unngå at noe slikt skal skje igjen ?
  Dette er tabu, og må ikke omtales.
  Det er for farlig.
  Det er for skandaløst, og må forties.
  Med det presteskap vi har nå, kan dette bli meget farlig i fremtiden.

  Også fra en født katolikk

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)