okt 122006
 

Onsdag skrev flere italienske og franske aviser at den gamle (tridentinske) messen ville bli frigitt. Teksten til ppavens ‘Motu proprio’ er ferdigskrevet og mangler bare pave benedikts underskrift.

Dette leser jeg i dag på det tyske nettstedet kreuz.net

Lignende rykter gikk også i vår, uten at det da skjedde noe, kanskje det er falske rykter på nytt. Jeg har sympati for alle som arbeider for at messen skal feires verdig, og at eksperimenter og ‘fikse’ ideer ikke skal forekomme i messen, men personlig savner jeg ikke den gamle, såkalte tridentinske messen – siden jeg aldri har opplevd den.

  2 Responses to “Kommer den tridentinske messen tilbake?”

  1. Dette er absolutt et skritt i riktig retning. Mange savner den “gamle” messen, og dens hellighet. Dette
    gjelder så vel gamle som unge. Mye gikk altfor raskt etter det 2. vatikankonsil, og det er bra om vi nå kan ta et skritt tilbake.

  2. Det er vel ikke mulig å oppleve den tridentinske messen i Norge, men et visst inntrykk får man jo av å se denne amerikanske innspillingen fra 1941 (med kommentarer) på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=R6AOvStZS64

    Den gamle messen kommer vel aldri til å bli noe mer enn et randfenomen i dag, men ganske fascinerende er det likevel.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)