jan 222007
 

I USA markerer alle katolske menigheter i dag en faste- og bønnedag for livet, siden det var på denne datoen (22/1) i 1973 at USA’s høyesterett dømte i saken Roe v. Wade, og med et pennestrøk tillot abort i hele USA – selv om de fleste statene hadde lover som skulle hindre abort.

I Norge ble loven om fri abort vedtatt i Stortinget, som vi alle vet. Resutatet er nå i alle fall blitt det samme; mange (ca 50) millioner aborter i USA og flere (over 4) hundre tusen i Norge siden 70-tallet. I Norge er det ikke mye snakk om abortloven til vanlig, selv om vel de fleste vet at Den katolske kirke vurderer abort som en svært alvorlig synd. Kanskje vi kunne lære litt av den amerikanske katolske markeringen i dag, og gi kampen mot abort en høyere profil.

In all the dioceses of the United States of America, January 22 shall be observed as a particular day of penance for violations to the dignity of the human person committed through acts of abortion, and of prayer for the full restoration of the legal guarantee of the right to life. The Mass “For Peace and Justice” should be celebrated with violet vestments as an appropriate liturgical observance for this day.

LES MELDINGEN HER – på nettsiden til bispekonferansen i USA.

  8 Responses to “Faste- og bønnedag for LIVET”

 1. Vi kan overta den samme dagen også i Norge, faste – og bønnedag for livet. Jeg hører ikke ofte prat
  om abort i det katolske miljø. Ikke ellers heller. Glimrende med en slik dag også i Norge. Dødens apostler, abort og homoseksualitet, er på fremmasj, også i Norge.

 2. Abortdebatten er ikke helt død i Norge – blant annet skal Studentersamfundet i Oslo ha et møte om dette til neste uke: http://www.studentersamfundet.no/vis.php?ID=1754

  Ellers så synes jeg det er utrolig drøyt å sammenligne abort og homoseksualitet. Greit nok at man kan være fordomsfull og tro mye stygt om homoseksuelle, men det er tross alt ingen som dør av homoseksualitet.

 3. Vatikanet sier noe annet om homoseksualistet. Det fører ikke til reproduktivitet, og det blir død og fordervelse, som følge av dets livsstil. Aids er en ulykke, og to prester jeg har kjent er døde av aids.

 4. Jeg er enig at aids er en ulykke, men denne sykdommen rammer ikke bare homoseksuelle.

  Også lurer jeg på hvor og når Vatikanet har sagt at mangel på reproduksjon fører til død og fordervelse?

 5. Siste nunner av St. Olav skal gjennomgå Kirkens syn på dette. Herunder hører det selvfølgelig hjemme
  å forklare pavens syn. Se ellers The Holy See på internett. Kirkens sakrament, ekteskapets sakrament, omhandler også denne problemstillingen.

 6. Mens jeg finner siste nummer av St. Olav, kan du kanskje vise meg hvor på Vatikanets nettsider jeg finner offisielle uttalelser som at homoseksualitet fører til død og fordervelse.

 7. Kirken dømmer ikke, men tilråder en livsstil som er til det beste for menneskene. Homoseksualitet faller utenfor, bl.a. ved ekteskapets sakrament. Bibelen er den beste veiviser. I tillegg har katolikkene en katekisme som forklarer disse forhold.

 8. Nettopp. Hatske utfall skader både omdømmet til Den katolske kirken og krenker de homofile.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)