mar 272007
 


Jeg besøkte søndag ettermiddag min studiekamerat Torkild Masvie, som jeg sist så i Jerusalem for 15 år siden. Det var et hyggelig møte, der vi bl.a. snakket om det arbeidet Torkild hadde drevet på Caspari-senteret i Jerusalem. Han fortalte at Oskar Skarsaune har begynt på en viktig bokserie om forholdet mellom den kristen kirken og jødene – bøker som jeg skal prøve å få tak i så snart som mulig.

Boken “In the Shadow of the Temple” ble utgitt i 2002 og neste bok “Jewish Believers in Jesus: The Early Centuries” er klar i juni i år. Begge kan kjøpes på Amazon.

Forøvrig har Torkild startet et svært så dristig prosjekt i Oslo ved å stifte “Den lutherske kirke i Norge”, også kalt Messiaskirken.

  2 Responses to “En bok jeg bør lese”

  1. Disse bøkene skal jeg absolutt lese. Jeg har hatt stor glede av å lese Skarsaunes tidligere bøker, som:

    Troens Ord. Om de tre oldkirkelige bekjennelsene.
    Og Ordet ble kjød. Studier i oldkirkens teologi.

  2. Eg har lest litt i den. Har også lest “Troens ord” og “Og Ordet be kjød.” Og så har eg lest — og eig — eit (signert) eksemplar av “Inkarnasjonen — myte eller faktum?”

    Alle er å anbefale.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)