Mer om Amnesty og abort – 45 millioner aborter hvert år

I følge Verdens Helseorganisasjon (WHO) blir 45 millioner uplanlagte graviditeter avsluttet årlig. Nærmere 70.000 kvinner dør av usikre aborter, i følge WHO.

Vårt Land skriver i dag mer om Den katolske kirkes synspunkter etter at Amnesty International har forandret sitt syn på abort. Så langt er man ikke enige om hva Amnestys nye standpunkt innebærer:

«Amnesty sier på sin side at organisasjonen ikke tar stilling til om abort er rett eller galt. Men organisasjonen forsvarer abort i de tilfellene der morens liv er i fare, eller der det har skjedd brudd på menneskerettigheter.

– Å kriminalisere kvinners selvbestemmelse er feil svar, sier Kate Gilmore til Reuters. Hun er stedfortredende generalsekretær i Amnesty International. Den katolske kirke setter arbeidet for menneskrettigheter i fare gjennom en mistolkning av vårt abortsyn.

Men kardinal Martino er ikke enig.
– Ved å gjøre avkriminalisering av abort til en del av deres plattform, har Amnesty diskvalifisert seg selv som en forsvarer av menneskerettigheter. Hvis Amnesty ikke lenger er villig til å stå opp for den mest grunnleggende menneskerettigheten, nemlig retten til liv, trekkes hele organisasjonens integritet i tvil, sier Martino til det katolske nyhetsbyrået Zenit. «

1 hendelser på “Mer om Amnesty og abort – 45 millioner aborter hvert år”

  1. Jeg har fulgt med på hjemmesidene deres over lengre tid og blant annet det jeg har lest i katekismen deres har gjort meg mer åpen for kristendommen. jeg kan derimot aldri godta deres fulle syn på abort. Jeg er enig i at abort er galt av moralske ikke relgiøse grunner. men abort var vanlig i det gamle israel. Ta foreksempel i andre mosebok. Patriarken Jakob sa til sønnene sine dere gjør meg barnløs. Dere klarte ikke å vokte josef for meg og nå vil dere ta med benjamin til egypt. Ruben sa da til sin far hvis vi ikke kommer tilbake med benjamin kan du drepe sønnene mine (altså abort). Et annet sted gjør Jakobs sønn judas svigerdatter seg skyldig i hor. det veit de fordi hun er gravid. Juda gir da ordre om at hun og det ufødte barnet skal dø på bålet. Altså mener jeg at dere ikke kan argumentere mot abort av relgiøse grunner. håper på svar snart. Si meg gjerne i mot hvis dere er uenige. jeg digger å debattere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen