sep 272007
 

Sist helg var det et viktig møte i New Orleans, der man gjorde et siste forsøk på unngå splittekse i den anglikanske kirkefamilien. Personer i min kones amilie i USA var involvert i møtet (på konservativ side), så jeg har fulgt ekstra godt med på hva som skjedde. Nå skriver også Vårt Land om resultatene av samtalene:

Den amerikanske grenen av den anglikanske kirken avgjorde tirsdag også å stanse praksisen med å la lesbiske og homofile inngå partnerskap. Tirsdagens avgjørelser kan bety at den episkopale kirken nå unngår å måttet bryte med den anglikanske kirken på verdensbasis. …

Konservative biskoper har krevd at den amerikanske grenen endrer sin praksis med å vigsle homofile biskoper dersom den ikke ville bryte ut av det anglikanske fellesskapet. Da lederne innen den anglikanske kirken møttes i Afrika tidligere i år, satte de en frist til 30. september for den amerikanske kirken til å erklære at den ikke vil vigsle flere homofile biskoper eller velsigne flere partnerskap.

Tirsdag ble de episkopale lederne så enige om å «vise tilbakeholdenhet når det gjelder vigsling av kandidater til den episkopale kirken som har et levesett som utfordrer det større kirkesamfunnets og som vil føre til ytterligere press på kirkesamfunnet». Nå gjenstår det å se om teksten er eksplisitt nok til at den godtas av kirkelederne ellers i verden. …

Erkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, som er anglikanernes øverste religiøse leder, har forsøkt å dempe gemyttene og har sagt at «ingen har stilt noe form for ultimatum» for amerikanerne. Men enkelte kirkeledere er langt hardere i sine ord. “Hor er og blir hor,” tordnet den nigerianske erkebiskopen Peter Akinola i en preken i USA søndag.

  One Response to “Den anglikanske kirke kan unngå splittelse – de liberale bremser”

  1. Denne artikkelen viser at det egentlige ikke gikk så veldig godt i New Orleans, bare 1 1/2 av 3 krav ble oppfylt av amerikanerne. http://www.firstthings.com/onthesquare/?p=861

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)