11 hendelser på “To nye katolske blogger”

  1. Måtte le litt av bloggtittelen «Katolsk i hodet». Trodde det var en ung moromann som stod bak, men ser jo nå at det er Tehme Melck alias Jørn Roeim, forfatteren og oversetteren bak den eminente aroundbooks-bloggen.

  2. Man er jo salig i sin tro, men stygge sleivspark imot Fru Matlary, og propaganda for Gunnel Vallquist og Pollestad. Det taler sitt tydelige språk,,,,,,,,,,,, Er det å være katolsk i hodet på Katarinahjemmet ?

  3. Dette var vel også et sleivspark mot Tehme Melck. Han sier jo på bloggen at han vil gå tilbake til fru Matalarys bok. Jeg har lest begge bøkene og synes de begge har noe å tilføre hver på sitt vis.

  4. «Katolsk i hodet» – det var vel Hågen Ringnes som sa det om Sigrid Undset. I etterordet til en nyutgivelse av Undsets middeladerromaner formulerte Ringnes en tvil om middelalderens mennesker i Norge «var like katolske i hodet som fru Undset».
    Etter å ha kikket på denne bloggen er det noe som sier meg at flere norske katolikker burde begynne å skrive bøker …

  5. Anna,

    uttrykket «katholsk i Hovedet» er nok noe eldre og stammer fra en tid lenge før både Sigrid Undset og Haagen B. Ringnes. Til og med Ibsen ble beskyldt for å være noe «katholsk» i hodet, skulle jeg mene.

    ingrid,

    — «han»?

  6. Holberg brukte også uttrykket «katolsk i hodet». Kanskje er det eldre enn ham også.

  7. Ingrid,

    ikke bare et sleivspark til TehmeMelck – implisitt i kommentaren til Knut Erik ligger minst like mye et sleivspark til Pollestad og Vallquist…

    «Propaganda»? Og hva slags «tydelige språk»?

  8. Å kritisere _professor_ Matlary for å være selvsentrert og selvforherligende i boken sin, kan vel knapt kalles et stygt sleivspark, men fremstår for meg som legitim kritikk (har for ordens skyld lest boken).

  9. OK. Jeg ser av kommentarene at ironi ikke er lett å formidle; he, he, beklager,,

  10. Maria, se på første komentar, og på den andre bloggen «alaroundbooks» så vil du se at det er en han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen