8 hendelser på “Dansende prester”

  1. Jeg har sett enda verre her i landet (nemlig Frankrike, selvsagt). Det var tiden da selv protestantene var overrasket av hvor mye idiotisk fjas og tull de katolske prestene maktet å arrangere under liturgien. Det lar ikke seg glemme så fort… Heldigvis er flertallet av de nye og unge prestene som ligner mer på deg enn på disse.

  2. Jeg må innrømme at jeg har deltatt i en messe som lignet en del på denne; på Mariaholm, på det store seminaret om Kirkens ungdomsarbeid som ble arrangert i august 2004 (eller 2003). NUK hadde da snudd brått i karismatisk retning, så det var slike sanger og slike bevegelser de syntes passet til messen. Jeg motstod presset til å løfte hendene der jeg stod ved alteret.

  3. Man finner også et annet katolskt Frankrike. I flere bispedømmer, f.eks. i Normandie, har man heldigvis lest TLM-messen kontinuerlig siden det annet Vatikankoncil. Jeg foretrekker de stille messene, uten preken, der alt foregår på latin. (Det er også forskjellige tradisjoner når det gjelder bønnene på de nasjonale språk, etter at selve messen er avsluttet). Husk: det annet Vatikankoncil slo fast at Kirkens språk er latin – for oss som tilhører den vestlige ritus.

  4. Disse prestene ser jo ut som de står og ber. I oldkirken var dette den vanlige bønnestillingen. Så kom ikke her…!

  5. Ja, det stemmer nok det. Og det stemmer med de gamle mosaikkene. Man kan jo ikke se om de beveget seg, og sang lystige sanger….

  6. Maria,
    Dette vet vi fra tradisjonen at ikke er tilfelle. De ortodokse er av eksakt samme oppfatning.
    Hvorfor later enkelte som om ingen vet noe om hva som skjedde i oldkirken og at det er sannsynlig at den mest blamerte og uverdige Novus Ordo-feiring er oldkirkens mest sannsynlige rituale? Akkurat som om mosaikkene bekrefter(eller avkrefter) noe som helst. De to eneste reelle kirkesamfunns samlede tradisjoner og historie taler dette rett imot.
    Når de to eneste legitime kirkesamfunns tradisjoner er helt samstemte på dette området, så burde det ringe en bjelle. Særlig dersom man med Kirken tror at tradisjonen er hellig og at det som har kommet til ved tradisjonen og ikke er avskaffet ved den, er av Kirken og dermed av Gud.

  7. Maria, hvis du er interessert i å oppfattes som seriøs, var det kanskje en ide å tenke litt over hva du skriver? (Jeg må innrømme at jeg er lei av nett-troll.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen