mai 282012
 


Bilder over er fra Westmintser Cathedral i London, og viser tidligere anglikanske prester som ble ordinert til katolske diakoner lørdag 26. mai. Nr tre fra høyre er den kjente Fr. Hunwicke, som for et år siden skrev på sin blogg: “I think I had better share with my friends the distressing news that my ordination within the Catholic Church has been “deferred“. I think there has been some misunderstanding about the content of my blog, which I regret. Regular readers of the blog will be aware that its main characteristic is that of total submission to the Church’s Magisterium, and of profound admiration for the person and writings of the present Sovereign Pontiff; and so my prayer is that present misunderstanding will very speedily be resolved.” Mens alle hans kolleger, som ble katolikker samtidig med ham, ble ordinert til katolske diakoner og prester for et år siden, måtte han altså vente i uvisshet.

Men for noen uker siden skrev han (og jeg oppdaget det ikke før i dag): “I have just heard that the Holy Father has signed the Dispensation from Celibacy, which means that, Deo Volente, I shall take part in the Deaconing Service on May 26, 10.00 in Westminster Cathedral. There is no time arranged yet for the Priesting.” Bildet over viser altså at han virkelig ble diakonviet i forgårs – og innenfor Ordinariatet går det vanligvis ikke lang tid mellom diakon- og pestevielse.

  2 Responses to “Fr Hunwicke – ordinasjon etter et års ekstra ventetid”

  1. Med tanke på alle ordensfolk og katolske prester som åpent kritiserer Paven og det nåværende magisterium uten noe som helst reaksjon fra hierarkiet, så er dette ganske tankevekkende.

  2. Men nå har det altså gått i orden, Andreas. Jeg vet ikke hva som skapte problemene i fjor, men Hunwicke har vært godt kjent, og åpen fortalt hva han mener, og det har tydeligvis noen personer ikke likt – mens andre tydeligvis har arbeidet grundig i det stille for at ting skulle gå i orden. Det er også slik at det vanskeligste i Kirken alltid er å BLI ordinert – det er et nokså lite nåløye man må komme gjennom.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)