Den katolske kirke sier et svært tydelig nei til en kjønnsnøytral ekteskapslov

Tromsø stift av Den katolske kirke «mener departementets utredning om selve ekteskapet er tendensiøs og ikke holder faglig mål. Å operere med en ekteskapsforståelse der kjønnspolaritet, reproduksjon og seksualitet ikke inngår som hovedkomponenter, bryter med en lang vesterlandsk ekteskapsforståelse. Stiftet hevder at ekteskapet må forstås som et resultat av barns grunnleggende rett til å vokse opp hos begge sine foreldre, individets frihet til ikke å komme i ekteskap med noen uten ved egen frivillig beslutning og et visst behov for å ha noen objektive normer for samlivet. Ut fra dette er ekteskap mellom personer av samme kjønn umulig. Om Norge likevel innfører det, vil det være etablering av en ren fiksjon. Staten vil langt på vei sette seg selv på sidelinjen i forhold til det naturrettslig gitte ekteskap.»

Denne svært så tydelige uttalelsen tar også opp enkelte andre spørsmål, og et grundigere referat av den kan leses her.

4 hendelser på “Den katolske kirke sier et svært tydelig nei til en kjønnsnøytral ekteskapslov”

  1. Uansett hva den enkelte måtte mene i denne saken, er det uheldig, synes jeg, at vi kristne så ofte strides innbyrdes i slike saker. Jeg tror det er hele det kristne Norge som taper på slike forskjellige tolkninger, og forståelse av den hellige skrift.

  2. Jeg forstår ikke riktig hva du tenker på her, Knut Erik, det var ikke noe i denne artikkelen som viser til uenighet mellom kristne.

  3. Han mente vel egentlig at det generelt er synd at det er uenighet mellom kristne i denne saken og at det for utenforstående fortoner seg på grensen til det latterlige. Tillitvekkende for en ikketroende er det i alle fall ikke.
    Hele saken om uenighet mellom kristne i denne sak vitner om hvor latterlig sola scriptura-prinsippet er og hvor det fører hen når man er uten et synlig magisterium og en sentral autoritet.

    Legmenn i biskopsklær, der kappen flyr med vinden, som «finner på» en ny morallære er et godt eksempel på dette.

  4. Dette var virkelig godt uttrykt Trond, og du har forstått hva jeg noe uklart antydet her. Protestanter, (og katolikker) som vingler med sin tro etter vær og vind, er ikke noe man kan beundre i lengden, men vi ser at dette derimot gir gode bispestillinger i statskirken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen