Se en større utgave av dette bildet.
For Linux-entusiaster (som bare bruker Windows om/når de må) diskuteres det om Gnome eller KDE er det beste skrivebordsmiljøet. Selv har jeg i ca 5 år nesten bare brukt KDE, men i november i fjor begynte jeg å bruke Gnome – fordi jeg fant ut at den siste utgaven av Ubuntu fungerte helt utmerket på min stasjonære hjemmemaskin – og Ubuntu bruker Gnome, mens Kubuntu bruker KDE.
Men jeg har også installert KDE på min Ubuntu-maskin, og kan skifte mellom disse etter behov. Og nå som KDE 4.2 er ferdig, har jeg prøvd det og er ganske fornøyd. Det ser ganske stilig ut, og kan man stille inn nøyaktig hvordan alt skal se ut – bl.a. hvor mange prosent transparente passive vinduer på skjermen skal være – se under.
Se en større utgave av dette bildet.
GNOME har jeg vært ganske fornøyd med, men det ser nokså annerledes ut, og kan ikke ‘tweakes’ så mye. Det var bl.a. et intervju med Linux-skaperen Linus Torvalds – som i fjor gikk over fra KDE til Gnome – som fikk meg til å prøve å gå tilbake til KDE. Viktigste grunnen til at Torvalds forlot KDE var at versjon 4.0 var så ustabil, men nå har det blitt mye bedre. (Jeg merker likevel at maskinen reagerer langsommer under KDE enn under Gnome, så jeg er usikker på hvor lenge byttet tilbake til KDE vil vare.)
Slik seg Gnome ut på min maskin.
Oddvar;
Intr. lesning om Linux. Er liit data-opphengt selv.
Har hatt Windows siden 1993. Har brukt Opera en del, men er nu strålende fornøyd med den nye Vista (SP1). Har Du prøvd det nye Windows-systemet? Faktisk problemfritt, selv om det bruker en del kraft. For første gang helt fornøyd med Microsoft-systemet!
Haha, helt fornøyd også med Vista (unntatt bekostning, selvfølgelig).
Loup;
Jeg kjøpte i fjor, en ny stasjonær maskin (Acer Aspire), med Vista inkorporert (OEM-utgave). Den kostet «skjorta», men holder nok i mange år.
Så en annen sak;
Siden ingen har svart på ditt spørsmål ang.»smørbrødliste» (annen tråd) – kommer her et forsøk; Et brød, med mange skiver (brødskiver), det smøres smør på, og lag med pålegg, mange typer pålegg. Og mange brødskiver. Dertil mange mennessker, som vil ha del, vel, så har du definitivt en lang smørbrødliste. Dette uttrykk brukes ofte billedlig I OVERFØRT BETYDNING om agendaer på møter, konferanser eller dagsorden, kravliste m.m. Mange punkter, som bør løses etc.etc. –
Håper dette var informativt for Deg!
Mange takk, Tor. Nå forstår jeg godt. På fransk bruker vi et uttrykk som ligner på det, men vi bare si: «une tartine». «Une tartine d’invités» («et gjeste-smørbrød» = mange gjester). Men skikkelige folk ikke snakker sånn :-)
Loup;
Ja, Loup, det er et såkalt folkelig uttrykk fra de enklere lag av befolkningen :)
Loup,
En smørbrødliste betyr en meny rett og slett. En lang meny med mange variasjoner. I overført betydning det altså mange saker man må igjennom før man er ferdig. I Norge snakker skikkelige mennesker som meg sånn. Det er en morsom måte å si noe alvorlig på. Det er et vanlig retorisk grep, velkjent fra den greske antikken og fremover tilogmed i dag.
[RED: Vi setter strek her for denne samtalen om smørbrødliste o.l.]
Desverre er nok ikke *buntu det beste alternativet om man skal anvende KDE 4.2. Når det gjelder *buntu er det begrensede ressurser for KDE, og *buntu har lidd under dette. Slik jeg ser det er det 3 alternativer for KDE 4.2 brukere for øyeblikket. Det påstås fortsatt at KDE 4 er ustabilt, men jeg er forundret over dette fordi jeg selv har hatt KDE kjørende stabilt lenge. Dette er naturligvis avhengig av hvordan distribusjonene har integrert KDE 4. ….
[RED.: Jeg syntes denne kommentaren var så interessant at jeg har lagt den ut i et eget innlegg her: http://aomoi.net/blog/arkiv/1711 ]