En katolsk messefeiring fra USA gjør meg litt trist og opprørt

En venn av oss i USA holder nå på å konvertere til Den katolske Kirke, og da jeg søkte på internett etter informasjon til ham, kom jeg over et nettsted (http://www.themass.com) som daglig sender messen på TV og internett.

Man kan nok si mye godt om denne menigheten og dette initiativet, og kirkerommet er ganske fint, og liturgien på mange måter godt forberedt og gjennomført, men jeg satt likevel igjen med en litt trist følelse – etter å ha sett messene torsdag og fredag denne uka.

Hovedproblemet (slik jeg ser det) er at prestens fokus i messen i svært stor grad er mot folk som deltar i messen (og TV-kameraet), heller enn mot Gud. Bønner bes til Gud, messens hellige offer løftes fram for Gud etc, men presten ser på oss når dette skjer. I tillegg tar prestene seg noen (riktignok nokså små) friheter i messen, alteret har verken lys eller krusifiks, musikken er den nokså kjedelige typisk amerikanske etc.

Se gjerne på programmene selv, og noter både positive og negative ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen