Aller siste kommentar om økumenikk i denne omgang

Jeg vil her bare nevne at jeg for en stund siden laga ei ressursside om økumenikk, med bl.a. en oversikt over de norske luthersk-katolske dialogene, over grundige samtaler mellom konservative protestanter og (konservative) katolikker i USA om flere viktige spørsmål – og også noen foredrag og artikler av meg selv.

Her er lenken til oversikten.

1 hendelser på “Aller siste kommentar om økumenikk i denne omgang”

  1. Det var mycket intressant att läsa där! Gällande dokumenten om ekvaristin och prästämbetet var de inte så nya, men nog synes det som den norske folkekirke har i en märklig uppfattning när man inte menar att i eukaristin handlar det både om att vi frambär ett offer genom våra böner, brödet, vinet, kollekten och att vi tar emot Jesu enda och fullkomliga försoningsoffer, detta borde vara luthersk normal teologi.

    Sen är det ju en låg- eller gammalkyrklig uppfattning att man inte bör tillbe Jesus Kristus i sakramentet, och att det utan giltigt prästämbet inte kan bli någon giltig evkaristi, det vill säga prästen är inte en bland de övriga i det allmänna prästadämet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen