Eldre messekort

Jeg nevnte sist uke at vi hadde funnet noen messekort fra ca 1960 i et gammelsk skap i vår menighet – og spurte om noen vet hvordan disse kortene i praksis ble brukt, uten å få noe skikkelig svar. Men vi fant også andre og eldre kort av samme type, og nedenfor kan man ca 1/3 av disse.




2 hendelser på “Eldre messekort”

  1. En leser har sendt meg følgende kommentar:

    «Angående Messekortene i fra ca. 1960, så vet jeg ikke hva som er av interesse, og hva jeg kan bidra med. Mest sannsynlig fikk vi slike kort, vi som var ministranter i St. Hallvard. Det var Jim O`Hanlon, en irer som kom til Norge i femtiårene, som forestod ministrantundervisningen i St. Hallvard, og tildels også i St. Olav. Hverken p. Castricum eller kapellan Arno var engasjert i dette på min tid.

    Jeg gikk på samme tid ca. 1960 også i barnehaven i Akersveien hos nonnene der. Senere fikk vi religionsundervisning en gang i uken, torsdag kl. 17-18 i ni år, i fra förste til niende klasse. Dette gjaldt barn som ikke gikk på St. Sunniva skole, for barn i hele Oslo-området. Da jeg gikk ca. i syvende klasse startet man imidlertid opp undervisning også på Stabekk. Ordet katekese kom i bruk etter at jeg hadde avsluttet ungdomskolen. Vi sa derfor bare religionsundervisning.

    Hos nonnene på St. Sunniva fikk vi stort sett helgenbilder, foruten selvfølgelig masse bilder av Jomfru Maria og Jesus.»

  2. En annen leser av bloggen har fortalt meg muntlig, at hans inntrykk er at slike messekort ble brukt både i den vanlige religionsundervisngen og blant ministrantene – for å lære dem om messen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen