jan 302007
 

I Storbritania vil en ny “Likhetslov” tre i kaft i april, og denne loven vil tvinge alle adopsjonskontorer til å formidle barn også til homofile par. Katolske ledere (sammen med anglikanske og muslimske) har bedt om å få dsipensasjoner fra denne regelen, men det sier stasminister Blair at de ikke vil få. De vil få en overgangsperiode fram til januar 2009, men ikke mer.

Høyst sannsynlig vil dette føre til at alle katolske adopsjonskontorer i Storbritania vil stenge, for Kirken vil ikke gå med på dette kravet. Cardinal Cormac Murphy-O’Connor, Westminster, president of the bishops’ conference of England and Wales, said in a statement that today’s decision is deeply disappointing.

Last week the cardinal pointed out in a letter sent to Prime Minister Tony Blair and members of the Cabinet that proposed sexual orientation regulations would require Catholic agencies to “act against the principles of Catholic teaching.” … Cardinal Murphy-O’Connor said today, “This debate has raised crucial issues for the common good of our society. We believe there is an urgent task to reach a new consensus on how best the public role of religious organizations can be safeguarded and their rights upheld.

LES MER OM DETTE HER
.

  2 Responses to “Katolske adopsjonskontorer må stenge”

  1. Kan ikke katolikker i England da organisere adopsjon privat? (f.eks. formidle via menighetene?) Eller er det forbudt å si: Jeg vil adoptere bort barnet mitt til …(en familie de kjenner/vet hvem er)?

  2. Jeg tviler nok på at myndigheter i Storbritania vil godta slik “privat” adopsjon. Og det er også sikkert at Den katolske kirke ikke kommer til å inngå kompromisser på dette området.

    Jeg husker også en lignende sak i Tyskland om skilsmisse, for en fem års tid siden. Der forsøkte man å tvinge katolske ekteskapsrådgivingskontorer til å gi en slags skilsmissetillatelse til ektepar de hadde prøvd å hjelpe. Det ville Kirken ikke gå med på, så disse kontorene ble i stor grad stengt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)