okt 312008
 

På katolsk.no i går fant jeg denne nyheten:
Det vil fremover bli feiret messe etter Missale romanum 1962, den såkalte «Tridentinske messe», i St. Josefs kirke i Oslo kl. 17.30 andre søndag i måneden. St. Josefs kirke har adresse Akersveien 6, og kirken ligger vis a vis St. Olav domkirke. Det er p. Reidar J.D.I. Voith fra Vår Frues menighet i Porsgrunn som har ansvaret for denne messen.

Messedatoer for høsten og vinteren i St. Josefs kirke: 9. november, 14. desember og 11. januar. Alle kl. 17.30.

Knut Erik spurte etter lenken i dag (har man en rss-feed fra katolsk.no, finner man den):
(( Er det noen som har sett informasjon om den Tridentinske messen i St. Josefs kirke i Oslo ? Det stod noe om dette igår på katolsk.no, men jeg kan ikke finne tilbake idag. Heller ikke under St. Olav kirke står det noe om disse messetider.

Det er nå så mange som har savnet dette tilbudet, slik at det burde reklameres overalt for dette. Vi har ventet t på dette tilbudet i over et år, så det er viktig å informere bredt, for at flest mulig vil finne veien til denne gamle og høytidelige messe. Det er et savn hundrevis av katolikker i Oslo har hatt i snart 40 år))

OPPDATERING
Det opplyses nå (3/11) at denne messen skal feires på Katarinahjemmet søndag 9. november kl 18.30.

  6 Responses to “Messefeiring etter tridentinsk ritus i Oslo”

  1. Siden du har en kobling til ser ikke ut til å eksistere lenger. Det er veldig gode nyheter for de troende i Oslo! Vet de som befinner seg i Oslo noe om aldersgruppen på de troende, har man famillier også f.eks?

  2. Nå er sida tydeligvis tatt bort. Jeg kan ikke si annet at den var der i går, torsdag, og i dag til kl 19. Det kan kanskje tyde på at det ikke blir noe av disse messene likevel.

    Men opplysningene ligger fortsatt her: http://porsgrunn.katolsk.no/tridentinsk.html

  3. Det ble opplyst etter den latinske messen i St Olav søndag kl 10.30 at det skulle feires tridentinermesse på Katarinahjemmet søndag 9. november kl 18.30 – Hvis jeg ikke hørte helt feil?

  4. Da er det litt forvirring her. To forskjellige steder og tidspunkt ?

  5. Ooops! Det kom et innlegg imellom. Det stemmer altså at det blir messer på Katarinahjemmet.
    Les mer her: http://st-olav.blogspot.com/search/label/info

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)