jul 292009
 

Gaudeamus omnes in Domino diem festum celebrantes sub honore beati Olavi, regis et martyris, de cujus passione gaudent angeli et collaudant Filium Dei. (Inngangsverset i messen – norsk (i overskrifta) og latin.)

I dag feirer vi den hellige Olav, Norges evige konge. Under ser vi inngangsverset i den gamle messen. Den gamle og den nye messen samsvarer i stor grad i dag, og her kan man se hele DEN GAMLE MESSEN, og her den nye messens TEKSTER og BØNNER. Og her kan man lese mye om hellig Olav.

  2 Responses to “La oss alle glede oss i Herren på festen for den salige Olav, Norges evige konge. Englene jubler over hans martyrdød og lovpriser Guds Sønn.”

  1. Jeg fikk et spørsmål i dag om tekster og bønner for den hellige Olav i den gamle messen, derfor la jeg inn innlegget dere nå kan lese – som faktisk er en kopi av det jeg skrev i fjor: http://aomoi.net/blog/arkiv/1362 – også for to år siden skrev jeg litt om dagens fest: http://aomoi.net/blog/arkiv/819

    (Jeg vil anbefale at man bruker søkefunksjonen på bloggen min, den virker ganske godt.)

  2. Biografien som du linker til er uten tvil veldig bra, men nokså lang og ikke så lett å lese. Jeg skulle ønske å lese noe kortere før. Finnes det noe som kan anbefales på nettet (utenom oppsummeringen fra Messeboken som står oppe i innlegget)? For jeg har fått med meg at meningene er veldig forskjellige om den hellige Olavs liv og verk.
    Jeg er glad at vi feirer i dag både den hellige Olav og den hellige Loup av Troyes ;-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)