mai 272011
 

Et kjent kloster ble nylig stengt i Roma, uten at så mange la merke til det, eller forstod betydningen av det. Men John Allen forklarer hvorfor dette skjedde – og hvordan dette er blitt en del av pave Benedikts permanente politikk:

… For those with eyes to see, the suppression of the Cistercian abbey at the Basilica of the Holy Cross in Jerusalem, one of the traditional seven major pilgrimage sites in Rome, rates far more than placement in a “news of the weird” column. Instead, it’s the latest chapter in what might be called a “Quiet Revolution” under Pope Benedict XVI, referring to a reform in clerical culture beginning in Rome and radiating beyond.

The essence of it is this: it’s the end of the “by their fruits, you shall know them” logic that once translated into a free pass, or at least a strong benefit of the doubt, for superstar clerics and high-profile groups charged with misconduct. Once upon a time, the working assumption in officialdom often was that if someone is doing great good for the church, then allegations of sexual or financial impropriety against them were likely bogus, and taking them too seriously risked encouraging the enemies of the faith.

Without great fanfare, Benedict XVI has made it clear that today a new rule applies. No matter how accomplished a person or institution may be, if they’re also involved in what the pontiff once memorably called the “filth” in the church, they’re not beyond reach. …

Les resten selv.

  2 Responses to “Pave Benedikts “stille revolusjon” – han renser opp i Kirken”

 1. Ja, det ryddes opp, etter årtier med manglende disiplin og moral; Utsvevende liv, brudd på klosterlivets reglement og brudd på kirkens liturgiske regler.

  Det ærverdige klosteret, Croce in Gerusalemmme i Roma – har utviklet seg i tråd med den normative oppløsning, som oppsto etter Det annet Vatikankonsil, da man trodde det var fritt frem for personlige tolkninger og eksperimenter. Dette klosteret er blant byens eldste, og inneholder hellige relikvier, som torner fra Jesu tornekrans, en splint fra Jesu kors og et ben fra fingeren til tvileren Thomas.

  Det 500 år gammelt Roma-klosteret er stengt, og et tjuetalls munker og nonner er omplassert til andre klostre i Italia, skriver den britiske avisen The Telegraph.

  NRK-Nyheter – skriver bl.a. følgende, vedrørende grunnlaget for at klosteret lukkes ned;

  – “Paven beordret et apostolisk besøk – en kirkelig etterforsker – etter en rekke brudd på kirkens regler ved klosteret Santa Croce in Gerusalemmme, eller Det hellige kors i Jerusalem.”

  – “…Den mest iøynefallende er nonnen Anna Nobili, en eksstripper som nå kaller seg ballerina for Gud. I 2009 lot hun seg filme mens hun danset ekstatisk for Herren, men hun spant så fort at alle de frammøtte i realiteten fikk et seksminutters truseshow, der strippestangen var byttet ut med et krusifiks. Den apostoliske besøkeren rapporterte også om tvilsom oppførsel og mangel på moralsk disiplin, en formulering Kirken oftest benytter når det er snakk om homoseksualitet – en synd i den katolske kirke…”

  – “…Klosteret har de senere år søkt offentlighetens lys, med en rekke PR-stunt og kjendisfrierier, og de klarte å lokke Madonna til et kort besøk i 2008, heller ikke det noe heldig i Kirkens øyne…”

  – “Klosteret har økonomiske misligheter, og munkene har gjort seg skyldige i brudd på kirkens liturgi, sier Ciro Benedettini, talsmann for Vatikanstaten.” —

  http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.7650249

  Man kan bare igjen og igjen gjenta; Det var så absolutt et behov for “en reform av reformen” – som Pave Benedikt XVI så ofte har fremhevet behovet for. Og da alltid med ditto rasende kommentarer og mistenkeliggjøring fra liberalt hold.

  Men Paven har visst hva han gjorde. Og “all verden” forstår nok nu også hvorfor det var så tvingende nødvendig. Det begynner derfor å bli ganske så taust fra progressivitetens apologeter etter hvert. For en gang skyld, så forstår jeg dem faktisk…

  Tor

 2. Det er i dag lagt ut en artikkel om dette på katolsk.no
  – her: http://www.katolsk.no/nyheter/2011/06/pave-benedikts-stille-revolusjon

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)