nov 262011
 

Jeg trodde de verste ødeleggelsene av katolske kirker var over tdilig på 80-tallet, og at man flere steder nå er i ferd med å få tilbake den gamle prakten, men via Rorate Cæli har jeg nå sett følgende bilder fra kreuz.net. Bildene under viser en augustienrkirke i Würzburg i Bayern – før 1940, fra 70-tallet og i 2011.

  5 Responses to “En ødelagt kirke”

 1. Smak og behag, kan jo diskuteres. Men her er mitt inntrykk.
  Første og siste bilde er fælt. Den første kirken er overlesset og den siste synes vandalisert, men det i midten virker ikke så verst.

 2. Rett og slett tragisk. Kjenner jeg blir lei meg når man ser slikt skadeverk.

 3. Hans
  Jeg kan være enig i at sidealterne til sammen blir litt for “mye” i det første bildet, men jeg foretrekker absolutt koret og høyalteret i der – på 70-tallet ble alt for mye tatt bort. (Men dette ville man jo sett tydeligere i et nærbilde.)

 4. Bilde nummer to synes jeg var smakfull og hadde man hatt en slik kirke her til lands, så ville jeg nok tilbragt mye tid der.

 5. Ved nærmere ettersyn ser jeg at høyalteret er erstattet av en firkantet kloss som er flyttet frem i koret, det burde ikke vært gjort.
  Likevel synes jeg at koret er ryddigere i bilde nr.2. Det blir sjelden vellykket å flikke på gamle kirker for å gjøre dem mer “praktiske” og etter tidens (u)smak.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)