Folk har stor tillit til prestene

Vårt Land melder om en undersøkelse om folks tillit til ulike yrkesgrupper, og da kommer prester (prester generelt, ikke i noe spesielt kirkesamfunn, men det sier vel mest om Den norske kirke):

Det var trangt på bunnivået da Juristforbundet sammenlignet juristenes tillit med andre yrker. Blant yrkesgruppene de sammenlignet seg med var eiendomsmeglere, politikere og journalister. Spørsmålet var i hvilken grad yrkesgruppen «vektlegger etikk i jobben sin».

Derimot tronet prestene i ensom majestet på toppen i tillitstesten, som er gjennomført av analysebyrået Infact. Mer enn en tredjedel av de spurte svarte at prestene «i svært stor grad» vektlegger etikk i jobben. Nesten like mange ga yrket nest øverste karakter på en skala fra én til fem. …

1 hendelser på “Folk har stor tillit til prestene”

  1. Jeg mottok nettopp følgende anonyme kommentar – jeg slipper den gjennom som en illustrasjon på hva enkelte mener:

    «Nok en feiltolkning hvor media presenterer noe det ikke er dekning for i undersøkelsen, Den handler nemlig ikke om tillit, men om vektlegging av etikk. Og der er nok prestene på topp, med sin hatbaserte etikk.. Men tillit fortjener hatpusherne ikke!

    Nok en løgn dette altså.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen