Italienere ber om helgeners forbønn

Det italienske ukemagasinet, Famiglia Christiana, gjorde nettopp en undersøkelse som ble offentliggjort 31. oktober – dagen før Allehelgensdag, som i Norge feires søndag 5. november i år. Undersøkelsen viste at 70 prosent av italienerne ber om helgenenes forbønn, tall som viser at folkereligiøsiteten fortsatt er sterk i Italia, til tross for den sterke sekulariseringen i Europa.

Padre Pio, the Capuchin stigmatic and healer canonized by John Paul II on June 16, 2002, under the name Saint Pio of Pietrelcina, topped the poll, with 31 percent of Italians saying they’ve asked for his help. In second place, at 25 percent, was St. Anthony of Padua.

I undersøkelsen kom både jomfru Maria og Jesus svært dårlig ut, men personlig lurer jeg på om ikke disse tallene må være feil; for ber ikke italienerne Hill deg, Maria eller Fadervår? I alle tilfeller så leser vi: The fact that the Madonna and Jesus are very little invoked, that the preference goes to the saints and that it’s not understood that we’re talking about different levels, is a sign that our Christians are very ignorant, despite years of catechesis and religious instruction in schools.

LES MER OM DETTE HOS JOHN ALLEN.

5 hendelser på “Italienere ber om helgeners forbønn”

 1. Men hva er denne folkereligiøsiteten uttrykk for? For kirkebesøk i Italia har falt fra 1970 til nå med 50%, fra ca 40% til 20%. Så folkereligiøsiteten er ikke nødvendigvis uttrykk for en kristentro, det kan likefullt være uttrykk for en generell «magisk» tenkning.

 2. Til tempo

  Det har gått rykter om dette i noen uker nå, men så langt har vi ikke sett dokumentet – jeg skrev om det her: http://aomoi.net/blog/arkiv/307

  Det er vel likevel tvilsomt om det vil føre til store forandringer i Norge; vi har alltid sunget en hel del på latin hos oss, og den tridentisnske messen er det nok få som vil ønske å bruke, tror jeg.

 3. Til MAGnett
  Det er nok færre som går i messen hver søndag, i Italia som i mange andre land. Men de personene i Italia som undrsøkelsen viser til har nok en god del kristen opplæring, så å snakke om generell magisk tenkning tror jeg er å bomme litt,

 4. odvar dette blir vel litt offtopic, men tror du det vil bli egne tider med tridentisk messe, eller vil den f.eks holdes når folk kommer til norsk messe. Jeg tror personlig det hadde vært mange som kunne tenke seg å delta på en slik messe siden den nok bærer mer preg av en høykirkelighet som mange ønsker. Jeg vet ikke om dette er tilfellet i norge, men i USA virker det som folk ønsker strengere regler for messen for å ungå at folk bla. holder hender under fader vår, eller spiller gitar.

  Jeg leste foresten pluss i dag, ca. like mye som en minste pensjonist tjener det :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen