Sjokkerende reportasjer fra karismatiske møter i Florida

I Lakeland i Florida arrangeres det nå møter som mange karakteriserer som en enestående vekkelse, og bevis på at Gud virker i vår tid – DagenMagazinet skrev om det på mandag. Men man skal lete lenge etter noe som er mer forskjellig fra en katolsk messe; vi katolikker kommer sammen for å tilbe Jesus Kristus, for å bære fram messens hellige offer, og motta Kristus i kommunionen. Men det som skjer på disse møtene har jeg problemer med å karakterisere:

Det er fullt trøkk fra første minutt, og volumet er som på sterke ungdomsmøter i Norge. Det er stort sett høy musikalsk kvalitet og lovsangslederne som brukes gir sitt ytterste. Sangen varer mellom en og halvannen timer, og responsen i forsamlingen er overveldende. Hender strekkes i været overalt. Folk kneler, hopper og danser der det er plass, og de fleste synger med av full hals: «Sing your song of deliverance, dance your dance of victory», «You are free» og «Shout to God with a voice of triumph». Disse er typiske sanger, og versene repeteres mange ganger, mer enn det som er vanlig i karismatiske kretser, uten at det ser ut til at folk blir leie. I søndagsmøtet forsøkte lovsangslederen å stoppe lovsangen for å komme videre i møtet, men forsamlingen ville rett og slett ikke. De fortsatte å synge og juble, og etter noen minutter måtte lovsangen fortsette.

Når Todd entrer podiet stoppes musikken et øyeblikk. Han begynner i «høygir» og gir alt fra første stund.

– Jeg kjenner at den Hellige Ånd fyller atmosfæren. La frihet herske i denne salen. Glory, glory glory…. Fiende hør oss! Du er overvunnet i dag! Altfor lenge har vi hatt den rette teologien og den gale ånden. Beveg deg i den Hellige Ånd!

– Jeg har vært mye full i Den Hellige Ånd i det siste! La det boble opp, boble, boble…Ah, ah, ah, ah, ahhhhhh….Dette er dagen hvor vi drikker av Den Hellige Ånd. Ha, ha, ha, ha, ha….Jeg føler det herlig!

Bentley ser inn i TV-kamraet og sier: -Du lurer på hva denne predikanten gjør i kveld. Han drikker! Vil du ikke ha en slurk du også?

Bentley smiler bredt. – Jeg vil bare ha Jesus, roper han.

Les gjerne mer om dette HER og HER.

7 hendelser på “Sjokkerende reportasjer fra karismatiske møter i Florida”

 1. Ta også en titt på Visjon Norge. Ikke så mye annerledes der. Dette er det folk skal forstå som den rette kristendom. For meg er mye av det som foregår den rene blasfemi. Skjønner ikke at forstanderne/predikanten våger å snakke/opptre som de gjør. «Ve den som forfører en av mine små. Det var bedre … osv.» Utrolig hvor mange mennesker som lar seg forføre av dette sirkuset.
  Det er fare for at mange vil oppfatte disse forestillngene som slik er kristendom og ta avstand fra troen. Vi «andre, mer sedate,» bør være mer opptatt av dette og ikke overlate arenaen helt og holdent til disse «karismatikerne.» Nå skal Visjon Norge sende fra Jerusalem, «Vision Heaven,» til Sør Amerika og Europa som bare venter på deres «evangelium.»

 2. Det er et sorgens kapittel. Enkelte dispenserer sin fornuft i slike tilfeller.
  Jeg har selv (dessverre) familie som er involvert i liknende greier her i Norge og som til stadighet uttaler seg ekstremt skråsikkert om at «katolikken» er veien til fortapelse etc, etc.

  Denne personen har null og niks skolering og enda mere null og niks sunn fornuft i slike saker, men er ellers en svært jordnær og småintelligent person. Men når en eller annen predikant gulper opp et lavpannet utsagn om enten Israel, «katolikken» eller liknende, så står predikantens ord som hogd i stein.
  Jeg var en gang med på et husmøte (for flere år siden) bare for å se hva de gjorde og om det var like latterlig som jeg trodde. Man trodde ikke sine egne ører og predikanten kunne påstå de utroligste ting. Jeg begynte å le på et tidspunkt og ble da spurt om jeg hadde noe å tilføye emnet.
  Det hadde jeg (selvfølgelig) og dissekerte enhver påstand fra a til å, til stor sjenanse for kunnskapsløse og påståelige predikanter og «vitner».
  Ikke var det noen stor sak heller, fordi de fleste faktaopplysninger man trenger for å motbevise enkelte av de svært lite intelligente tesene, er noe man ikke trenger å lete for å finne, akkurat…

  Min erfaring fra dette tullballet er at det ene og alene er avhenging av predikantens karisma og følgende makt over sine tilhørere.

  Visjon Norge har «profeter» på fjernsyn til stadighet. Man kan le seg ihjel av dårskapen, men samtidig er det alvorlig at så mange blir forførte av det.

 3. «Visjon Norge har “profeter” på fjernsyn til stadighet. Man kan le seg ihjel av dårskapen, men samtidig er det alvorlig at så mange blir forførte av det.»

  Ja, og det bekymrer meg for kristne og kristendom kommer i et latterlig skjær for mennesker som ikke lar seg fenge av disse forestillingene og selvoppnevnte profeter.

 4. Jeg blir skeptisk når det skjer så voldsomt mange mirakler på en plass på en gang, utenfor Kirken. Jeg har sett klipp fra dette, og det overbeviser meg på langt nær ikke. På et jeg så, så hadde de på senen latterkrampen, ifølge dem pga. den Hellige Ånd. Så latterlig ut som en svindel spør du meg.

  Klipp og live video her: http://www.ustream.tv/channel/great-florida-healing-revival

  kirken deres finnes her: http://www.ignitedchurch.com/Home/tabid/1132/Default.aspx

 5. Trond, du virker som en arrogant person som bedømmer alt ufra ditt eget intellekt og skolering. Problemet med den måten å avjøre ting på er at du sannsynligvis hadde fordømt de krisnte på pinsedagen, de kristne i Kornelius hus og Paulus sine møter om du hadde sett dem. Du hadde ståttt blandt tilskuerne å sagt «disse er drukne» e.l. Har du vurdert noen gang at Guds rike ikke består i ord, men i kraft?

  ChristianS, du er skeptisk til mirkakler som sjker «utenfor kirken». For det første er vi selvsagt ikke enig i at det er «utenfor kirken» siden vi her definerer Kirken om Kristi legeme på jord og omfatter alle som tilhører ham. Medlemskap i DKK har selvsagt ingenting med dette å gjøre. For det andre bruker du latter som ditt argument for at det så ut som «svindel».
  Ler du aldri? Er det synd og svindel om man ler i en gudstjeneste? Er Guds glede MINDRE enn den glede man får av å se på et artig tv program som gjør at man utryker seg gjennom latter? Sitter ikke Gud i himmelen og ler? Hvorfor er det da rart at folk som er fylt av Ånden også ler? Består ikke Guds rike av rettferdighet GLEDE og fred i Den GHellige Ånd? Hva slags merkelig glede er det du er fylt av i Gud, som gjør at det er svindel å le? hvordan utrykker du den STØRSTE glede et menneske kan ha? Ved å sitte musestille å stirre?
  Virker på meg som en merkelig kristendom som forbyr latter der Guds glede utøses. Ytterst mstenkelig!

 6. Hans BJ du anklager disse møtene for å være forførelse men gir absolutt ingen argumenter for det du dømmer. Det virker merkelig på meg. Du sier det er fare for at folk tar avstand fra troen! Det er da ytterst merkelig at dette er en påtagelig vekkelse hvor tusener blir dratt TIL møtene. 4. juli var det i florida et flere timer langt dåpsmøte hvor de mange nye kristne ble lagt til ved dåp. Hvordan står det til i DKK forsamlingen du er i? Blir det tusener døpt der også, bortsett fra de som blir lagt til fordi de er født og oppdratt i sammenhengen? Sammenlign messene du er med i og disse vekkelsesmøtene med glede, mye tilbedelse, mange frelste, tusener helbredet (legedokumenterte mirakler som vist på FOX new, msnbc, AP m.m) døde reist opp osv, og se hviklen som ligner mest på NT’s kristendom som beksrevet i evangeliene og ap.gj.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen