Jesu grav åpnes og restaureres

16okt_jesugrav
National Geographics nettsider kan vi lese:

For the first time in centuries, scientists have exposed the original surface of what is traditionally considered the tomb of Jesus Christ. Located in the Church of the Holy Sepulchre in the Old City of Jerusalem, the tomb has been covered by marble cladding since at least 1555 A.D., and most likely centuries earlier.

«The marble covering of the tomb has been pulled back, and we were surprised by the amount of fill material beneath it,” said Fredrik Hiebert, archaeologist-in-residence at the National Geographic Society, a partner in the restoration project. “It will be a long scientific analysis, but we will finally be able to see the original rock surface on which, according to tradition, the body of Christ was laid.»

På bildet øverst ser vi selve gravsteinen (men den dekker altså over noe) inne i graven – der har jeg vært bare én gang, høsten 1977. Og bildet under viser bygningen over selve graven, inne i gravkirken i Jerusalem.

16okt_jesugrav2

Helt nederst kan man se noe av arbeidet som gjøres i disse dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen