mar 292008
 

“Quasi modo geniti infantes, alleluia: rationabiles, sine dolo lac concupiscite, alleluia, alleluia, alleluia. – Som nyfødte barn, søk ordets rene og ublandede melk, så dere kan vokse opp på den til frelse. Alleluja.” Dette er inngangsverset for 2. søndag i påsketida, og her er det tonesatt:

Dette er en søndag med flere viktige temaer og navn: Hvitesøndag (med fokus på de nydøptes hvite klær, samme fokus som inngangsverset), oktavdag for påsken (den siste av de åtte store påskedagene vi har feiret), Tomas-søndagen (etter teksten om Tomas som kom til tro en uke etter de andre apostlene) og til slutt miskunns-søndagen (introdusert av pave Johannes Paul for noen få år siden – les mer om den hellige Fausitina og Jesu barmhjertighet/miskunn HER).

  3 Responses to “Quasimodo géniti infántes, allelúia!”

  1. Fransiska
    “Traditionally, the newly-baptised would receive baptismal gowns that would be worn until this day, and the official Latin name is Dominica in Albis [Depositis], “Sunday in [Setting Aside the] White Garments”. Hence “White” and “Alb” Sunday—which is also the etymology of Whitsunday (Pentecost).”

    Les mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Octave_of_Easter

  2. Hvitesøndag, hva gjorde man egentlig da?

  3. takk for svar=)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(obligatorisk)

(obligatorisk)