Quasimodo géniti infántes, allelúia!

«Quasi modo geniti infantes, alleluia: rationabiles, sine dolo lac concupiscite, alleluia, alleluia, alleluia. – Som nyfødte barn, søk ordets rene og ublandede melk, så dere kan vokse opp på den til frelse. Alleluja.» Dette er inngangsverset for 2. søndag i påsketida, og her er det tonesatt:

Dette er en søndag med flere viktige temaer og navn: Hvitesøndag (med fokus på de nydøptes hvite klær, samme fokus som inngangsverset), oktavdag for påsken (den siste av de åtte store påskedagene vi har feiret), Tomas-søndagen (etter teksten om Tomas som kom til tro en uke etter de andre apostlene) og til slutt miskunns-søndagen (introdusert av pave Johannes Paul for noen få år siden – les mer om den hellige Fausitina og Jesu barmhjertighet/miskunn HER).

3 hendelser på “Quasimodo géniti infántes, allelúia!”

  1. Fransiska
    «Traditionally, the newly-baptised would receive baptismal gowns that would be worn until this day, and the official Latin name is Dominica in Albis [Depositis], «Sunday in [Setting Aside the] White Garments». Hence «White» and «Alb» Sunday—which is also the etymology of Whitsunday (Pentecost).»

    Les mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Octave_of_Easter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen