Ny redaktør og ny giv for St Olav tidsskrift

Det er ansatt en ganske ung, ny redaktør av St. Olav tidsskrift, Henrik Holm, bare 26 gammel. Jeg leste fredag sist uke et interessant intervju med ham i Vårt Land, der han bl.a. sa at han ville «fokusere mer på norske problemstillinger enn på å formidle stoff fra Vatikanet og fra den universelle kirke.»

Jeg syns absolutt at tidsskrifte bør fornye sin profil, og ønsker den nye redaktøren lykke til med den oppgaven. Hvordan bladet skal fornyes innholdsmessig har jeg ikke noen svært sterke meninger om, men må en eller annen måte må man klare å være en aktuell katolsk stemme overfor folk i Norge i et nytt århundre. Jeg har godt håp om at et solid utdannet ungt menneske kan klare dette.

Jeg har derimot ett klart råd til Holm; at han også bruker Internet aktivt i tillegg til det trykte tidsskriftet. Han antyder også dette i intervjuet; at han vil samarbeide med det katolske nettstedet www.katolsk.no. Personlig må jeg si at jeg mottar mye mer informasjon, nyheter og artikler pr. Internet enn jeg gjør i form av bøker eller tidsskrifter – og det samme gjelder, tror jeg, for stadig flere mennesker.

Derfor håper jeg at St. Olav tidsskrifts artikler vil bli gjort tilgjengelige på tidsskriftets (nye) nettsted, samt at det der opprettes et diskusjonsforum/ en blogg der man samtale seriøst om teologiske og katolske emner.

Les mer om Henrik Holm her.

1 hendelser på “Ny redaktør og ny giv for St Olav tidsskrift”

  1. Det er meget interessant at Herr Henrik Holm har arbeidet med dr. L. Markschies, med eldre kirkehistorie. Dr. Markschies er jo internasjonalt anerkjent, og meget dyktig på sitt område.

    Jeg håper St. Olav kan også kan bli et diskusjonsforum for leg og lærd, også for dem som synes at mye har gått for «raskt» etter det annet vatikankonsil. Selv er jeg meget begeistret for den store pave Pius XII. Det er interessant å lese idag hva TIMES Magazine skrev om denne sentrale pave i 1954.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen