En bok jeg bør lese


Jeg besøkte søndag ettermiddag min studiekamerat Torkild Masvie, som jeg sist så i Jerusalem for 15 år siden. Det var et hyggelig møte, der vi bl.a. snakket om det arbeidet Torkild hadde drevet på Caspari-senteret i Jerusalem. Han fortalte at Oskar Skarsaune har begynt på en viktig bokserie om forholdet mellom den kristen kirken og jødene – bøker som jeg skal prøve å få tak i så snart som mulig.

Boken «In the Shadow of the Temple» ble utgitt i 2002 og neste bok «Jewish Believers in Jesus: The Early Centuries» er klar i juni i år. Begge kan kjøpes på Amazon.

Forøvrig har Torkild startet et svært så dristig prosjekt i Oslo ved å stifte «Den lutherske kirke i Norge», også kalt Messiaskirken.

2 hendelser på “En bok jeg bør lese”

  1. Disse bøkene skal jeg absolutt lese. Jeg har hatt stor glede av å lese Skarsaunes tidligere bøker, som:

    Troens Ord. Om de tre oldkirkelige bekjennelsene.
    Og Ordet ble kjød. Studier i oldkirkens teologi.

  2. Eg har lest litt i den. Har også lest «Troens ord» og «Og Ordet be kjød.» Og så har eg lest — og eig — eit (signert) eksemplar av «Inkarnasjonen — myte eller faktum?»

    Alle er å anbefale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen